A Rotary Club Kecskemét beiktatásának huszadik, míg a „Hírös város” kizárólag hölgyeket tömörítő Inner Wheel Clubja beiktatásának immár a tizedik évét ünnepli május második hétvégén. Ennek alkalmából a két közösség együtt tartja jubileumi charter ünnepségét, melynek időpontja: 2019. május 11-12.

Szombat délután jótékonysági közösségi munkát tervezünk a kecskeméti Vasútkert déli sétánya több mint félszáz padjának javításával s festésével, amelynek próbája és előkészületei az elmúlt napokban már megkezdődtek. Az ország különböző részéről és külföldről is érkező vendégklubok tagjaival és ifjú rotariánusokkal kiegészülő munkacsoportokat koraeste grillparty-val várjuk majd a Hotel Három Gúnár teraszán.

A hangulatos este után, vasárnap délelőtt 10 órától kerül sor a jubileumi ünnepségre, amelyet a kecskeméti klubok által támogatott zenei tehetségek műsorával és képes élménybeszámolókkal dúsítanak a szervezők. A Három Gúnár Rendezvényház emeleti nagytermében sorra kerülő találkozó ünnepi ebéddel és klubköszöntőkkel zárul.

Érdekességként: a baráti találkozón részt vesz a kecskemétiek német testvérklubjának (RC Schriesheim-Lobdengau) tizenkét tagja is, akik közül néhányan kerékpárral teszik meg az út legnagyobb részét: csaknem 1000 kilométert Heidelberg környékétől Budapestig! A két klub csütörtök esti együttes vacsoráját követően pénteken a Kiskunsági Nemzeti Park területén túráznak, majd felkeresik a Cifrapalota-beli Kecskemét 650 című kiállítást.

Szombat délelőtt a Helyi termék és Hungarikum Fesztivállal ismerkednek, majd együtt költik el az ebédet a Wojtyla Központ gondozottjaival. Ezután ők is csatlakoznak a közösségi munkával és ünnepi találkozóval dúsított program résztvevőihez. (A német klub egyébiránt legutóbb nagy összeggel támogatta a 2018 végén átadott újabb főtéri plasztika, a Szemők Zsuzsa szobrászművész által készített Tapintható Láthatatlan II. alkotás megvalósítását!)

Kapcsolat:
Németh László Frici elnök RC Kecskemét, tel.: +36 70 88 60 012; e-mail: nlfrici@gmail.com
Józsáné Kovácsik Gabriella elnök IWC Kecskemét, tel.: +36 30 65 53 313;
e-mail: jozsagabi69@gmail.com

 

 

Hozzászólások