2013 végén indult útjára a Videotanár kezdeményezés, melynek célja, hogy a Nemzeti Alaptantervre épülve online formában ingyenesen elérhetővé tegye a felső tagozatos iskolások számára a tananyagokat.

videotanar1

Most, hogy becsöngettek a 2015/16-os tanévre, a Videotanár csapata is virtuális krétát ragadott, és meghirdeti az ország eddigi legnagyobb tanulmányi versenyét! A szuper videók mellett ellenőrző feladatsorokkal bővítették a tartalmat a fejlesztők, így az eddigiekhez képest még interaktívabb lesz a Videotanár felülete. A vállalkozó kedvű diákok, akik a tanulmányi versenyeken részt vesznek, értékes nyereményekkel gazdagodhatnak majd.

Unfield YouTube csatornája több mint 170.000 feliratkozóval rendelkezik, ezzel az egyik legnépszerűbb hazai online videósztár a korosztályában. Pontosan ismeri az iskolások problémáit, tanulási szokásait:

„Rengetegszer keresgéltem az interneten olyan honlapot, ami tulajdonképpen online tanulási lehetőség. És hogy miért? Amikor elvégzed a sulit, akkor rengeteg dolgot elfelejtesz. De nekem muszáj lesz az érettségihez sok mindent felfrissíteni, illetve sok mindent még megtanulni. Most kapóra jött egy együttműködési lehetőség a Videotanárral. Én a Videotanár honlapon tudok tanulni, nekem ez király, és a nézőimnek is legalább most nem cleverbot-ot, nem chatroulette-t mutatok, hanem valami hasznosat, amivel kicsit ők is rájönnek, hogy jó dolog ez a tanulás.”

 

Unfield első videója a Videotanárról itt látható, amiben bemutatja az oldal működését.
Unfield tehát tanul majd a videók segítéségével, és részt vesz a tanulmányi versenyen is, és élményeit folyamatosan megosztja majd saját közösségével.

videotanar2

Ki lesz Magyarország legokosabb diákja?

A Videotanár szeptember 25-én, pénteken indította útjára az ország eddigi legnagyobb tanulmányi versenyét. A versenyen bármely felső tagozatos általános iskolás diák indulhat, a részvétel feltétele a Videotanár oldalán történő regisztráció.

A verseny résztvevői Témazáró dolgozatokat írnak majd, a hónap végén pedig kitölthetnek egy Maratont, ami egy nagyobb anyagot átfogó témazáró feladatsor. A megmérettetés 8 hónapon keresztül tart, minden héten más-más évfolyam más-más tantárgyai kerülnek sorra, így a verseny végére az egész felső tagozatos gimnáziumi tananyagot átfogják a szervezők. Aki a leggyorsabban és a legkevesebb hibával oldja meg a feladatsorokat, az lesz a győztes. A kis Témazárókat kitöltő legjobbak ajándékokra beváltható zsetonokat, a Maraton győztesei pedig garantált értékes nyereményeket kapnak. Egy versenyző többször is nekikezdhet a dolgozatnak, hiszen a végső cél az, hogy a diákok tanuljanak, gyakoroljanak és könnyebben vegyék az éles akadályokat az iskolában. A helyezésekért pontok, a pontokért pedig értékes nyeremények várják a nebulókat.

videotanar3

Miért érdemes használni a Videotanárt?

Az alapítók nem titkolt szándéka az, hogy kezdeményezésüknek köszönhetően az ország minden területén ugyanolyan feltételekkel tanulhassanak a gyerekek, miközben ugyanolyan nagyszerű tudásbázist kapnak. Akinek nincs meg az anyagi háttere ahhoz, hogy magántanár foglalkozzon vele, most virtuálisan, ingyen kap segítséget olyan tanároktól, akik a Videotanáron keresztül magyarázzák el, ami esetleg a tanórán nem volt érthető. A Videotanár nem csak a gyerekeknek szól, hanem segít a szülőknek, nagyszülőknek is abban, hogy átismételjék a tananyagokat és tudjanak segíteni a gyerekeknek a tanulásban.

Vajon ki lesz Magyarország legokosabb kisdiákja? Versenyre fel!

A Videotanár a YouTube-on

Forrás: Arteregó Kft.

Hozzászólások