Ha itt az ideje a gyerekszoba átalakításának, akkor az első dolog, amivel érdemes kezdeni, egy-egy új, funkcionális, ugyanakkor nem drága bútordarab. Nem kell rögtön komplett garnitúrában gondolkodni, egy kényelmes, pihenésre, játékra és tanulásra egyaránt alkalmas babzsák fotel például ideális kiegészítője és színfoltja lesz a szobának.

A Varázserdő kínálatában számos izgalmas darabra bukkanhatunk, válasszunk olyat, melynek huzata vidám színű, mely jól illik a gyerekszoba hangulatához és melybe jól esik belekucorodni. A másik könnyen kivitelezhető változtatás a fal színeiben és a falmatricák csodás világában rejlik. Egy komplett szobafestés olyan a gyerekeknek, mintha egy új birodalomba költöztek volna át és az újdonság varázsa sokáig megmarad. Válasszunk olyan színeket, melyek nyugtatóan hatnak és ugyanakkor inspirálják a gyerekeket.

Vagy itt van mindjárt a krétafal ötlete, melyhez csak egy kis táblafesték kell és a szoba egyik fala máris megelevenedik, hiszen bármit rajzolhatunk rá. Természetesen arra is van megoldás, ha nem szeretnénk teljes mértékben megváltoztatni a gyerekszoba színét, ilyenkor elég lehet egy jópofa falmatrica is, mely nemcsak karaktert ad a szobának, hanem ha jól választunk, akkor a szobai játékok egyik darabja is lehet. Figyeljünk arra, hogy a választott falmatrica magas minőségű, többször áthelyezhető legyen. Olyannal is próbálkozhatunk, amely világít a sötétben, vagy mely megméri a kicsik magasságát is, így minden hónapban izgalmas élmény lehet, amikor megnézzük, mennyit is nőttek az eltelt idő alatt.

Gyakran elég néhány kiegészítő ahhoz, hogy a szoba új arcát mutassa. Egy új fényforrás, akár egy gömblámpa sor különleges fényekkel telíti a szobát. Játszhatunk a színekkel is, alkalmazkodva a fal árnyalatához. Ha fehér, válasszunk bátran színes gömblámpákat, a padlizsán, a karamell, az olívazöld, a tengerészkék és a rózsaszín együttese sajátos hangulatot adhat. Őszi estéken a szobába is őszi hangulatot varázsol, egy születésnapi zsúrt pedig „ünneplő ruhába” öltöztet.

Ugye van már élő növény a gyerekszobában? Ha nincs, irány a kertészet, hiszen a növények közös gondozása, öntözése felelősségteljes feladat lehet a kicsiknek.

Végül az ötödik praktika a „gyerekesből nagylányos/nagyfiús” szoba átalakítására a „szoba a szobában” megoldás. Szerezzetek be egy nagy paravánt és válasszatok le egy sarkot, egy kis kuckót a gyerekeknek. Ezt fel lehet tölteni minden jóval, babzsákkal, párnákkal, gömblámpákkal, játékokkal és jó könyvekkel, és ki lehet nevezni „saját bunkernek”. Így lesz a kicsiknek egy hely, ahova elvonulhatnak, ahol pihenhetnek, ahol nincs tanulás és kötelezettség. 

További tippek és varázslatok a gyerekszoba átalakítására a Varázserdő oldalán.

Forrás: Arteregó Kft.

2013. szeptember 26.