Elsőre talán egyszerűnek tűnik a grillezés, azonban van néhány alapvető tudnivaló, melyek nélkül nem garantált az ízletes végeredmény. Milyen eszközöket kell beszerezni? Mire kell figyelni a sütés közben? Mennyi ideig tart a pácolás? Tanácsok a tökéletes grillezéshez.

A grillezésnek is megvannak a fortélyai. Most mutatunk néhány tanácsot és trükköt, melyekkel garantált a siker, a tökéletes végeredmény. Továbbá a pácolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat is eláruljuk.

grillezeshez
Grillezés közben legyen minden kéznél, amire szükség lehet

Az egyik legfontosabb tanács, hogy a grillt nem szabad magára hagyni. Szóval fontos, hogy már a sütés előtt ki legyen készítve minden, amire közben szükség lehet. Sütés közben nincs idő beszaladgálni a konyhába az elfelejtett eszközök és hozzávalók miatt. Legyen minden élelmiszer, kellék és fűszer kéznél már a sütés kezdetekor!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy villával fordítják meg grillezés közben a húst. Ez biztosan elrontja a végeredményt, hiszen kifolyik a húsból az értékes szaft. Szóval villa helyett csipeszt, fogót vagy lapátot érdemes használni.

Milyen eszközök kellenek a grillezéshez?

Nem szabad az égő grillre önteni semmit, hiszen a ráöntött páclé vagy olaj fröcskölni kezd, és égési sérülést okozhat. Emellett azonnal megég, mely elrontja az ételek ízét. Természetesen vizet sem szabad az égő grillre önteni, még akkor sem, ha fellángolt. A parázsra került víz hamut eredményez, mely rákerül az ételekre. Sőt, a hirtelen lehűlés tönkreteheti a készülék alkatrészeit is.

Arra is figyelni kell, hogy a megfelelő eszközök rendelkezésre álljanak a grillezéshez. Milyen eszközökre lehet szükség? Például gázgyújtóra, csipeszre, saslikpálcikára, kukoricafogóra, tálcára, kefére, húshőmérőre, húspuhítóra, drótkefére és forgatólapátra. A Fackelmann Shop oldalán néhány kattintással minden említett grillezőeszköz beszerezhető.

Szélvédett helyen érdemes grillezni

Nemcsak a folyadék, a szél is gondot okozhat, hiszen ráfújhatja az ételekre a hamut. A hamu nemcsak az ételek ízét rontja el, hanem egészségtelenné is teszi azokat. Szóval mindenképpen szélvédett helyen érdemes grillezni. Továbbá a pácolásra is érdemes nagyon odafigyelni. Mennyi ideig érdemes pácolni? A zöldségeknek kb. 30 perc elegendő, a halaknak 1 órára van szükségük, míg a húsokat legalább 3-6 órán át érdemes pácolni.

A pácolás műanyag helyett fémedényekben történjen, és arra is figyelni kell, hogy nem szabad légmentesen lezárni. Továbbá fontos, hogy a páchoz ne kerüljön só, mivel elvonja a nedvességet a húsból. Sózásra közvetlenül a sütés előtt kerüljön sor. Szintén fontos teendő a grillezés előtt közvetlenül a törölgetés. Vagyis le kell törölni a húsról a nedvességet és a felesleges fűszereket. Jó sütögetést kívánunk!

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások