Amikor Ön vagy megbízott grafikusa elkészíti a nyomdai anyagokat a termékéhez, vannak bizonyos dolgok, amelyekre figyelnie kell. Nem elég csak összedobni valamit Photoshopban, aztán elküldeni, ennél azért bonyolultabb folyamatról van szó. Ahhoz, hogy eladható és egyedi legyen a terméke, szüksége lesz egy profi designra.

profi
A nyomdai anyagok alapja a vektorgrafika

Amikor nyomdai anyagot készítünk elő, akkor nagyon fontos, hogy nem okozhat gondot a minta, a design mérete. Épp ezért nem sima pixeles grafikus képet kell továbbítani a nyomdának, hanem vektorgrafikust. Ez az alapja mindennek, ami design. Ugyanis a vektorgrafika tudja azt, amit a pixeles társa nem: végtelenségig nagyítható úgy, hogy azzal semmit sem rontunk a kép minőségén. Épp ezért használják ezt a képtípust, mert nem lesz meglepetés a nyomtatásnál, hogy túl kicsi felbontású képet kaptak, mely pixelessé teszi a nyomtatás végeredményét.

Hibás fájl

Gond lehet az is, ha a fájltípus nem támogatott. Ha valaki ismeretlen formátumban ment ki egy képet, pl. egy ingyenes programmal, akkor az okozhat galibát, lehet, meg sem tudják nyitni. De ugyanígy problémás lehet a sérült fájl, vagy ha jelszóval le van védve.

Felbontásbeli probléma

A túl alacsony felbontás az egyik legjellemzőbb hiba, amit elkövetnek a nyomdai anyagok leadásakor. Pl. 100 dpi alatt nem lehet jó minőségről beszélni, sőt legalább 250 dpi kell, de még jobb, ha legalább 300. Tipp még, hogy minden grafika legyen a használni kívánt méretben megtervezve. Ez alá ne menjen le. Ha szeretné a felsorolt hibákat elkerülni, bízza a designt is profikra.

Bízza profikra!

Készíttesse el azokkal a profi címkéjét, akik már nagyon régóta ebben dolgoznak, és számos kiváló design van a hátuk mögött! Ha olyan csapattal készítteti el, akik ráadásul a tervezés mellett a nyomdai munkát is elkészítik Önnek, akkor nyert ügye van. Így biztos nem lesz olyan, hogy a grafikus olyat álmodik meg, amit a nyomda nem tud teljesíteni. Ráadásul ismerik a nyomdai lehetőségek határait is, így maximálisan ki is tudják azt használni.

Ilyen komplex nyomdai szolgáltatást nyújt az Allinpackaging.hu is, akiknél ráadásul minden termékéhez be tudja szerezni a tégelyeket, flakonokat, stb.

A betűk

Sokan megfeledkeznek róla, hogy egy vektordesignban még a betűknek is vektorosnak kell lenniük. Ezért ha nem így küldjük, máris kész a hiba, és nagyítva pixeles lesz a szöveg. Ezért fontos, hogy minden szöveg legyen vektorossá téve a küldés előtt.

A színek

Minden esetben ragaszkodjon a próbanyomathoz. Ez biztosítja majd, hogy valóban azt lássa, ami a végeredmény lesz. Nem elég, ha átküldik és monitoron megnézi. Gyakorlatilag minden monitor (asztali számítógép, laptop, telefon, TV) más és más színeket mutat, ezért nem lehet így dönteni.

A látványterv

Minden esetben legyen a folyamat legvégén egy látványterv, vagy még jobb egy kézzel fogható mintatermék.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások