Felnőtt szervezet számára legalább 8 óra alvás szükséges a kiegyensúlyozott pihenéshez, regenerálódáshoz. Egyre gyakrabban olvasni arról is, hogy az alvás mennyisége mellett a minősége legalább annyira fontos, ha nem fontosabb.

A zavartalan éjszakai pihenést az ideális nyolc órán túl több tényező is befolyásolja. Néha az időjárási frontok okoznak alvási zavarokat, máskor munkahelyi stressz miatt nem sikerül eleget aludni. Túlzott fizikai leterheltség is okozhat panaszokat. A testi-lelki faktorok mellett azonban legalább akkora figyelmet kell fordítani az ágyra, matracra és az ágyneműre is.

alvas
A matrac a kiindulópont

A matracnak igazodnia kell a testsúlyhoz, alvási szokásokhoz és a kedvenc alvási pózhoz is. Más típusú matrac válik be annak, aki háton alszik szívesebben, mintha valaki oldalfekvésben érzi pihentetőnek az alvást.

Sem a túl puha, sem a túl kemény matrac nem tesz jót a gerincnek és a végtagoknak sem. Ha gyakran jelentkeznek itt-ott fájdalmak, görnyedten és összetörve ébred reggelente, először is a matrac állapotát, szükség esetén cseréjét vegye fontolóra.

Ha a matrac rendben van, jöhet a következő lépés, a minőségi ágynemű kiválasztása. Ezzel együtt a legjobb ágyneműhuzat megtalálása. Mondhatni ez a három tétel: matrac, ágynemű és ágyneműhuzat szorosan összefügg, és hatással van a mindennapi közérzetünkre. Cseppet sem elhanyagolható egyik sem, ha a pihentető alvás tárgyi feltételeit vizsgáljuk.

Ezek a legfontosabb szempontok, hogy Ön is azt mondhassa: nekem van a világon a legjobb ágyneműm

A jó ágynemű tudnivalói közül a legfontosabb az alapanyag tulajdonsága. Az ágyneműt és az ágyneműhuzat anyagát is érdemes évszakhoz igazodóan választani. Nyári hónapokra vékony, könnyebb töltésűt, míg a hűvösebb őszi és téli hónapokra vastag, meleg paplanokat és párnákat érdemes használni.

A légáteresztő képesség is fontos szempont, a jól szellőző ágynemű minden esetben hozzájárul a jó közérzethez. A nyári melegekben az izzadás kellemetlenségét vezeti el, míg a téli hidegben bent tartja a test melegét.

A jó ágyneműt könnyű tisztán tartani, 40 vagy 60 fokos, normál mosással elérhető a tökéletes tisztaság és frissesség. A jól szellőző ágynemű szövésének köszönhetően a mosószer az öblítés során távozik a szálak közül, így nem okoz allergiás tünetet.

Ideális választás nyári hónapokra a pamut-szatén

A pamut, mint természetes és bőrbarát alapanyag, semmit nem veszít népszerűségéből, ám a pamut-szatén anyagból készült ágyneműk egyre kedveltebbek a vásárlók körében. Ezt a sikert többek között kiváló légáteresztő tulajdonságának köszönheti ez a rugalmas, kevert anyag.

Nyári hónapokra a pamut-szatén ágynemű tökéletes választás, hiszen a pamut gondoskodik a puhaságról, míg a szatén hűsítő hatása jól jön a kánikulai éjszakákon. A szatén selymes könnyedsége a pamuttal együtt biztosítja a komfortérzetet, ezzel megkönnyítve a gondtalan pihenést.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások