Évtizedek óta egyfajta navigációs és találkozási pont a híres Esernyős szoborcsoport a Fő téren. Varga Imre szobrászművész eredetileg Várakozók című alkotása ugyanis 1986 óta áll itt. Mostantól mindez sokkal komfortosabb lesz, mert tető kerül a randevúzók feje fölé, ami így ősz elején nagyon időszerű.

esernyos1

Kényelmesen, egy finom kávé mellett találkozhatunk az ismerősökkel, barátokkal és együtt tervezhetjük meg a programokat. S mindehhez segítséget is kapunk az Esernyős – Óbudai Kulturális és Információs Pont munkatársaitól, akik naprakész ajánlásokkal szolgálnak a kerület nevezetességei, turisztikai attrakciói, kulturális programjai és rendezvényei iránt érdeklődőknek.

Az Esernyőssel házhoz jön a nagyvilág, hiszen megválthatjuk a belépőket a kerületi rendezvényekre, sőt a hazai kínálatban szereplő színházi előadások, nagyszabású múzeumi tárlatok, fesztiválok szinte mindegyikére is. Az integrált múzeumshopban pedig az óbudai múzeumok kiadványaiból, emléktárgyaiból válogathatunk kedvünkre. Számos napilap, folyóirat, ingyen wifi és egy nagyszerű kávézó-bisztró szolgálja azt, hogy az „Esernyős” igazi közösségi térré váljon.

esernyos2

– A kávézóban elérhető áron szeretnénk jó minőséget biztosítani. A kínálatban a frissen facsart narancslétől a válogatott kézműves borokig és sörökig, valamint a helyben sütött reggeli péksüteményektől az ízletes melegszendvicseken, süteményeken át a változatos napi menüig számos finomság megtalálható. Hétfőtől péntekig, 7-21 óráig, szombaton 10-15 óráig várjuk a látogatókat Óbuda szívében a Fő tér 2. szám alatt – invitálja a vendégeket a létesítmény vezetője.

esernyos3

Szeptember 21-én 18 órakor Bús Balázs polgármester úr nyitja meg ünnepélyesen az Esernyőst, majd a Budapest Bár, Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Frenk, Ferenczi György, Keleti András, Szűcs Krisztián és Mező Misi közreműködésével ünnepi program vár a látogatókra.

Minderről bővebben a www.esernyős.hu, vagy az Esernyős facebook oldalán lehet olvasni.

Fotók: Esernyős – Óbudai Kulturális és Információs Pont facebook oldala

Szöveg:  Liquid Production sajtóközleménye

 

Hozzászólások