A tárolás egy olyan megoldandó feladat a háztartásban, amire sokféle lehetőség kínálkozik. A műanyag dobozok általánosan elterjedtek. Viccek szólnak arról, hogyan lehetséges az, hogy otthon egyre nő a doboztetők száma, viszont maguk a műanyag dobozok mintha egymás után tűnnének el. Vajon melyik párhuzamos dimenzió ködébe vesznek, egyenesen a zoknik párjai után? Vajon hogy lehet, hogy a meglévő doboztetők sohasem passzolnak a tárolódobozokra? Hagyjuk el a műanyag dobozokkal való vesződést, s keressünk alternatívát! Létezik tárolás műanyag nélkül.

tarolas

Általános tendencia, hogy törekszünk arra, minél kevesebb műanyag legyen a környezetünkben, s kevésbé környezetterhelő anyagokat válasszunk. A környezettudatosság és az esztétikai érzék is afelé vezet, hogy alternatív megoldásokat találjunk a konyhai tárolásra. Ha ez sikerül, nem csupán a környezetünknek és a lelkünknek teszünk jót, de az egészségünknek is. Hiszen így nem mérgezzük további mikroműanyaggal a testünket. Az egészségesebb és környezettudatosabb élet első lépése lehet az, hogy búcsút mondunk műanyag tárolódobozainknak.

Étkezés útközben is elegánsan

Gyakran kerülünk olyan helyzetbe, hogy ételeinket magunkkal kell vinnünk. Legyen szó akár a munkahelyről, akár csak egy piknikről. Már létezik teljesen szivárgásmentes megoldás a porcelánok körében is, ami így nemcsak esztétikailag és egészségügyileg számít remek megoldásnak, hanem praktikus is.

A Villeroy & Boch fedeles mélytálak tartószíjjal és szilikongyűrűvel lettek ellátva, így teljesen szivárgásmentesek. Olyan praktikus és szemet gyönyörködtető tálakról van szó, amik lehetővé teszik, hogy ételeinket probléma nélkül magunkkal vihessük bárhová, és közben mégse kelljen egy műanyag dobozból ennünk az ebédünket. Praktikus és elegáns megoldás, prémiumminőségű porcelánból.

A fogásokból megmaradt ételeket is könnyedén tárolhatjuk bennük, a hűtőben szépen egymásra pakolhatóak. Ráadásul, ha úgy adódik, a készlet teteje nem csak fedélként, hanem tányérként is használható. 0,08 l térfogattól egészen 0,8 literes térfogatig választhatóak ezek a kiváló edények.

Remek karácsonyi ajándék is lehet azok számára, akik magukkal hordják az otthon elkészített ennivalót. Egészen más érzés ebből megebédelni, mint egy műanyag dobozból.

Esztétikus tárolás a konyhában

A porcelán vagy üveg kávétartó, cukor, dzsem, tea és még számtalan konyhai anyag tárolására alkalmasak a modern üvegedények, üveg- vagy bambusztetővel vagy csodaszép prémiumminőségű porcelán tartók. Nem csupán praktikus, hasznos és gyönyörű eszközök, hanem a konyha valódi díszeivé is válnak.

Karácsony közeledtével remek ajándékok lehetnek. Főleg akkor, ha ezeket a csodás tárolókat házi mézeskaláccsal, kávé- vagy teakülönlegességgel, házi készítésű dzsemmel töltöd színültig. Így egyszerre lepheted meg szeretteidet egyedi és tartós, szemet gyönyörködtető konyhai tárolóedénnyel és a saját kezed munkájával. A siker garantált.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások