A nemzeti összetartozást és szolidaritást jelképező Kenyér Ünnep keretében koncertek, bemutatók, gyermekprogramok és jótékonysági kenyérárusítás várja a látogatókat augusztus 20-án.

2011-ben Pécsről indult az a civil kezdeményezés, mely napjainkra a Kárpát-medencei összmagyarságot átfogó karitatív programmá nőtte ki magát. A Magyarok Kenyere mozgalom immáron hetedik éve több tízezer rászoruló magyar gyermek és felnőtt élelmezési gondjait enyhíti a teljes Kárpát-medence területén, a magyar földeken megtermett és összegyűjtött búza adományokkal.

A Széchenyi téren augusztus 20-án 10 órakor megnyitja kapuit a kézműves, 13 órakor pedig a gasztronómiai vásár. A legkisebbek gyermekfoglalkozásokon és gyerekkoncerten vehetnek részt. 17 órakor hivatalosan is megkezdődik a Kenyér Ünnep, amelynek keretében közös műsort ad a Misina Néptáncegyüttes és a Csurgó Zenekar. Beszédet mond és az ünnepi kenyeret megszegi dr. Udvardy György pécsi megyéspüspök és dr. Páva Zsolt polgármester. A nap során 14 és 21 óra között jótékonysági kenyérárusítást tart a Pécsi Jótékony Nőegylet.

18 órakor Ünnepi Szentmise kezdődik a Székesegyházban, majd a Széchenyi téren 20.30-tól a Hot Jazz Band koncertje hallható. Az együttes a hazai jazz-zenekarok közül elsőként részesült a legmagasabb állami kitüntetésben, a Kossuth-díjban. A harminc éves fennállását ünneplő zenekart leginkább a korai jazz és a két világháború közötti magyar könnyűzenei termés, Karády, Kabos, Jávor, Latabár filmek zenéinek korhű megszólaltatóiként ismeri és szereti a hazai hallgatóság.

Részletek itt olvashatók. 

Forrás: Zsolnay Örökségkezelő Nkft.

 

Hozzászólások