Az ünnepélyes átadóra szombat délelőtt került sor, de már a Szamárfül Fesztivál első napjától kezdve hatalmas sorok kígyóztak a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed legújabb attrakciójánál, hiszen a fesztiválra látogató gyerekek mind le akartak csúszni a város legnagyobb csúszdáján.

pecs_csuszdaavato

A gyerekek immár sokadik alkalommal birtokba vették a Zsolnay Negyedet, amit úgy építettünk meg és adtunk át jó pár évvel ezelőtt, hogy minden korosztály megtalálja benne a szórakozásának valót. A most átadott csúszda is azt bizonyítja, hogy a Zsolnay Negyed nemcsak a Szamárfül Fesztivál idején a gyermekeké, hanem amikor pont nincs gyermekprogram, akkor is szívesen várjuk ide a családokat – mondta a megnyitón Csizi Péter országgyűlési képviselő.

A csúszda a Bóbita Bábszínházhoz közeli játszótér mellett kapott helyet. A közel 6 méteres építmény egy bevehető vár, melynek magasabb tornyáról egy kb. 8 méter hosszú spirálcsúszda, az alacsonyabbról pedig egy nyitott csúszda indul.

Már a Zsolnay Negyed megálmodói is fontos szerepet szántak a játszótereknek. A most átadott csúszdával is szeretnénk még családcentrikusabbá tenni a helyet és jövőre további fejlesztéseket végezni. A cél az, hogy a terület számos kulturális értéke mellett a játszótereken is szívesen töltsék szabadidejüket a pécsiek – véli Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

A csúszda 3-12 év közötti gyermekek számára épült, színében harmonizál a Zsolnay Negyed környező épületeivel, mintáján pedig a Zsolnay Örökségkezelő NKft. arculati elemei köszönnek vissza. A játék a Szamárfül Fesztivál után is állandó jelleggel várja a gyerekeket.

www.szamarfulfesztival.hu

Forrás: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.