Erre az izgalmas kérdésre igen könnyen megkaphatják a választ a látogatók a „Múzeumok Éjszakáján” a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Műszaki Tanulmánytárában.

robotember

Június 20-án a Közlekedési Múzeumba látogatnak a robotok, köztük a Műegyetem Irányítástechnika és Informatika Tanszékének gondolkodó, problémamegoldó robotja, a legendás, 1961-es Szegedi Robotember és még sok-sok kisebb-nagyobb társuk.

Az egész napos programban lesz még játékrobot-kamarakiállítás, „robotsimogató”, és robotkereső verseny, melynek keretében a moziból és televízióból ismert híres robotokat kell megkeresni a múzeum kiállításaiban.

A legkisebbeket ingyenes arcfestéssel, kreatív robottervező műhellyel és múzeumpedagógiai foglalkozással fogadják, a felnőtteket pedig az 1957-ből származó, gyönyörűen felújított televíziós közvetítő-kocsival, folyamatos kvízjátékkal, izgalmas előadásokkal, rendhagyó tárlatvezetésekkel, valamint a kihagyhatatlan sörsátorral és fúvószenekari koncerttel várják.

A rendezvényen részt vesz a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyermekbarát jegesmedvéje is.

A részletes program a Műszaki Tanulmánytárban

A Műszaki Tanulmánytár június 20-án 10.00-től éjfélig várja a látogatókat. A belépőt aznap 10 és 16 óra között fél áron lehet megvásárolni.

Műszaki Tanulmánytár

1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 10.

Forrás: Magyar Közlekedési Múzeum

 

Hozzászólások