Éppen egy hónapja, hogy az Egy Csepp Figyelem 10 éves lett, s erről az eseményről én tájékoztathattam a MontázsMagazin olvasóit. Akkor abban a szerencsében is részem volt, hogy a nevem kisorsolták és így egy pazar hétvégével ajándékoztak meg bennünket a férjemmel a rendezvényt támogató cégek. 

IMG_3815

A Greenfield Hotel Golf & Spa – Bük  egy “Comfort View” típusú szobával és “Soft All Inclusive” ellátással két személyre, valamint a Kia Motors Hungary Kft.  egy Kia cee’d 5 ajtós, „Sand Track” (barna) színű autóhasználattal, beépített navigációs rendszerrel  felszerelve, feltankolva és autópálya matricával ellátva: ez volt a nyereményünk.

IMG_4040

IMG_3859

Előzetesen el kell mondjam, hogy egy hármas találatú lottónyereményen kívül még nem voltam ilyen szerencsés életemben.  Úgyhogy rendkívül boldoggá tett bennünket ez a hétvége, s ez lett ajándékunk is egyben a 39. házassági évfordulónkra.

A két nap története röviden, “színesen-szagosan”:

Június 13.

Az indulás viszonylag korán történt, hisz 203 km, s közel 3 órás autóút várt ránk. A lényeg, hogy 10:30-ra, az Egy Csepp Figyelem program megnyitójára ott kellett lennünk .

IMG_4090

Ez a kismadár ült a kerítésen, amikor megérkeztünk.

IMG_3820

Pontosak voltunk. Szívélyes fogadtatásban volt részünk. Maga a Greenfield Hotel Golf & Spa – Bük szálloda igazgatója, Király Ádám és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány stábja üdvözölt bennünket.

IMG_3817

Majd lehetőségünk nyílt vércukorszint-, koleszterinszint- és vérnyomásmérésre.

A hűvös üdítők, a finom kávék, a saláták és a cukormentes sütemények elfogyasztása után Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója mondta el a nap menetrendjét.

IMG_3842

A nap az Egy Csepp Figyelem Jótékonysági Golfverseny a Cukorbetegekért jegyében telt.

Zséda, Erős Antónia, Szellő István és a Barátok közt szereplői is részt vettek a bükfürdői Greenfield Hotel Golf & Spa-ban megrendezett golfeseményen, melyen a hírességek a többszörös magyar golfbajnoktól, Rózsa Csillától leshették el a golf alapvető fogásait a hétvégén. A legnagyobb ütést Várkonyi András produkálta, a “feltörekvő tehetségek” között, de Mérai Kata és Szellő István is felért a dobogóra. Mindeközben a versenypályán a gyakorlott játékosok küzdöttek egymással, a szállóvendégek pedig ingyenes egészségügyi szűréseken vehettek részt.

Az Erős Antónia által létrehozott Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén nyáron ünnepli 10. születésnapját, melyet egy nem mindennapi rendezvénnyel tettek felejthetetlenné. Jótékonysági golfversenyt szerveztek, melyre a komoly versenyzőkön kívül meghívták azokat a hírességeket is, akik 2005 óta jelenlétükkel vagy közreműködésükkel erősítették az alapítvány küldetését. A rendezvény háziasszonya, Erős Antónia versenyre hívta ki a Barátok közt sorozat színészeit, Mérai Katát, Solti Ádámot, Várkonyi Andrást, valamint csatlakozott a csapathoz Zséda és Szellő István is.

A hőség ellenére teljes koncentrációval és harci kedvvel léptek pályára az indulók. Bemelegítő ütéseiket 2014 Legjobb Golfozója, Rózsa Csilla segítségével végezhették. Szellő István volt a legrutinosabb, de mégsem ő bizonyult a legjobb tanítványnak, hanem Várkonyi András, aki higgadt és tudatos játékkal nyerte a sztárversenyt.

 

Klimatizált szobánkban személyre szóló üdvözlőkártya, friss pogácsa és a ház bora fogadott.

IMG_3870

A  sztárok próbálkozásait és a díjkiosztón fotózkodókat én is megörökítettem.

IMG_3888 IMG_3892 IMG_4009

Majd mi is csobbantunk a “Spa”-ban.

IMG_4032

Vacsora után sétára indultunk a naplementében, majd a teraszon élveztük a kert felől  jövő hűvös fuvallatokat egy finom, a naplemente színét idéző rozé bor kortyolása mellett.

rozé

Június 14.

Másnap reggeli után felkerekedtünk a klímás KIA autónkkal és követve a navigációt (amely néha azért bevitt bennünket a “jicsini nagyerdőbe”) Kőszeg felé vettük az irányt. Főtér, szökőkút, a város nevezetes épületeinek fotózása, majd egy jó kávé és egy hűvös fagylalt után Győr felé indultunk.

IMG_4123

 

fagyi

Ott is felfedeztük a felújított belvárost és a folyópartot.

IMG_4197 IMG_4201

Szép út volt. Nagyon ránk fért ez a feltöltődés a nehéz évkezdet után.

IMG_4226

Ez a “felhőmadár” kísért egy darabon hazafelé az autópályán.

Antalffy Yvette

Hozzászólások