Csillogó vizű tavak északon, gyógyító erejű termálforrások délen és erdőkben gazdag tájegységek Közép-Burgenlandban… Ausztria legkeletibb tartománya változatos földrajzi adottságokkal csábít kikapcsolódásra.

burgenland3

© Urlaub am Bauernhof

 

Burgenland enyhe klímája, az évi több mint 300 napsütéses nap jótékony hatása, a falusi szálláshelyek családias vendégszeretete, a változatos aktív programok, a kulináris élmények és az idilli táj garanciát jelent a tökéletes feltöltődésre.

Romantika, kerékpározás, szőlőskertek

A burgenlandi falusi üdülés zavartalan pihenést kínál. Akinek kedve támad, akár egy kerékpártúrát is tehet Európa legnyugatabbra fekvő sztyepptava körül. A Romantikchalet Frischmann (Breitenbrunn) közvetlenül a Fertő tó kerékpárút mellett található.  Ideális választás a természetbarátoknak és a sportok kedvelőinek. A zene rajongói kellemes estéket tölthetnek a St. Margarethen-ben található Római kőfejtőben adott koncerteken vagy a Mörbisch Tavi Ünnepi Játékok alkalmával. A romantikus kis utcácskákkal behálózott település kitűnő borairól is ismert.

Aki a régió nyújtotta előnyöket a falusi üdüléssel szeretné kombinálni, az a Schindler vincellérházban (Mörbisch am See) a legjobb helyen jár. „Látni, érezni és átélni” – itt ez a mottó. Látnivaló akad elég: a gazdaság mindennapi teendőitől kezdve a környező dombhátakról nyíló varázslatos panorámáig. Az árkádos udvaron felszolgált reggelinek köszönhetően garantáltan jól indul nap. És legkésőbb a borkóstolást követően mindenki otthon érezheti magát a vincellérházban.

burgenland1

© Urlaub am Bauernhof

 

Üdülés egy vámházban?

A kékfrankos legalább olyan jellemző Közép-Burgenlandra, mint a gesztenye és a dió, amelyekből ízletes rétes és más sütemények készülnek. A gazdaságokban élő háziállatok már alig várják, hogy a gyermekek megetessék és megsimogassák őket. A felnőttek mindeközben ihatnak egy pohár finom bort és ejtőzhetnek egyet a lugas alatt. A magyar határtól nem messze található Malomházán (Minnichhof) mindez lehetséges. Az egykoron vámhivatalnokok szállásaként funkcionáló épületet a Krizmanich család szépen felújította, így a régi vámház ma hagyományőrző környezettel, de modern kényelemmel várja vendégeit.

Hogyan lehetne Dél-Burgenlandot néhány szóban bemutatni? Vannak itt ismert termálfürdők, sok-sok kerékpár- és túraút, romantikus pincesorok és borozók, valamint számtalan biogazdaság is. Itt garantált az ökobarát, természetközeli és pihentető üdülés.

burgenland4

© Urlaub am Bauernhof

 

A Neuhaus am Klausenbachban található Pfaffenriegel lovas gazdaságban akár lovagolni is lehet tanulni. Emellett nyulak, kecskék és más barátságos háziállatok is várják legújabb barátaikat.  A felfrissülésről medence gondoskodik és egy homokozó is várja a legkisebbeket.

burgenland2

© Urlaub am Bauernhof

 

Ideális feltételeket kínál a vidéki üdüléshez a burgenlandi termálrégió szívében, Deutsch Kaltenbrunnban található Maxhof. A falusi szálláshely valamennyi helyisége akadálymentesített.  A sportosabbak a gazdasághoz tartozó fürdőtóban merülhetnek alá vagy felfedezhetik a környéket a számtalan kerékpár- és túraútvonal egyikét. A kulináris élményekről a karintiai-burgenlandi mediterrán konyha gondoskodik, vegán és vegetáriánus ételekkel is.

A Falusi Üdülés Burgenlandban Szövetség szálláshelyei idilli fekvésűek, és családias vendégszeretettel várják a felüdülni vágyókat.

További információk: www.burgenland.info/hu

Hozzászólások