2015. augusztus 20-án az egri Városi Díszünnepség keretei között, a tűzijátékot követően derült fény az idei Jumurdzsák személyére, aki ez alkalommal egy közismert színművész, a Játékszín igazgatója, Németh Kristóf volt.

nemeth_kristof

Forrás: Kultúra.hu

 

Az eger.hu oldalon idén harmadik alkalommal indult el a népszerű online játék, a Jumurdzsák blog.  Kálloy- Molnár Péter és Süveges Gergő után ismét egy férfi húzta magára az álarcot, akinek történeteit szűk egy hónapon keresztül tíz blogbejegyzésben lehetett nyomon követni.

Az elmúlt hetekben sok minden kiderült a Jumurdzsák álnév alatt rejtőző művészről. „Egészen pici gyerekként kukás szerettem volna lenni. A kis budai utcában, ahol felnőttem, egy remek brigád járt hajnalonta. Összebarátkoztunk és engem, a tejfel-szőke kisfiút néha magukkal vittek egy-egy körre, húzhattam a nagy gép karjait, üríthettem a szemeteseket”- írta egyszer.

Minden sorból árad a város iránt érzett szeretet, az Eger iránti rajongás, melynek számos személyes oka is van. „Szinte leírhatatlan, hogy mi mindent jelent számomra ez a csodálatos város, Eger”- szól a bevezető mondat. Aztán sorról-sorra közelebb kerültünk a megoldáshoz. A közönség 2015. augusztus 19-ig küldhette be a válaszokat, arra vonatkozóan, hogy vajon ki is bújt az írás mögé. A legszemfülesebbek nyilván nem lepődtek meg a végeredményen, ugyanakkor a sok-sok tipp között többször találkoztunk Kautzky Armand és M. Kiss Csaba nevével is.

Közel 100 megfejtés érkezett, melyek többsége a helyes nevet tartalmazta. A helyesen tippelők között egy egri wellness- hétvégét, és egy speciális, helyieknek szóló ajándékcsomagot sorsolt ki Eger városa.

Ha valaki véletlenül lemaradt a Jumurdzsák blogról, megtalálja Kristóf személyes, egri történeteit az eger.hu oldalon.

Forrás: Ypsylon Média

Hozzászólások