A mézeskalács íze és illata hozzátartozik a karácsonyi hangulathoz. Az alábbi recept könnyen elkészíthető, gyerekekkel együtt is érdemes belefogni, a kisebbeknek is izgalmas elfoglaltságot jelenthet a tészta formázása és díszítése.

mezesbaba

Hozzávalók:

  • fél kg liszt
  • 20dkg porcukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • fél zacskó mézessüti fűszerkeverék
  • citrom vagy narancshéj
  • pici só
  • 15 dkg méz ( langyos)
  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj

mezeskalacs_haziko

A tésztát összegyúrjuk, majd egy napig hagyjuk hűtőben állni. Tetszés szerinti formákat szakítunk ki belőle. A tetejét díszíthetjük dióval, mandulával, mogyoróval, vagy a sütés után cukormázzal, dekortollal.

Áfra Lászlóné Anikó

Hozzászólások