Újra indulnak a Családi napok a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményben (volt Öntödei Múzeum). Április 9-én betonkaspó öntéssel és növényültetéssel várják a látogatókat az 1862-ben épült eredeti gyárcsarnokba és a múzeum csodaszép kertjébe.

pozsgasok betonban

A programot a SucCult kertészeti műhely szakemberei segítenek megvalósítani, akik elkötelezetten szeretik a szárazságtűrő növényeket és azok sajátos igényeihez illeszkedő könnyített betonkaspókat készítenek. A workshop résztvevői sok érdekességet tudhatnak meg a pozsgások világáról, miközben elkészíthetik saját tavaszi növénytartójukat és a már előre kiöntött kaspókba beleültethetik a kiválasztott kövirózsákat.

A közös ültetés során a SucCult profi csapata mesél majd a növényszimbolikáról is, például az életerőt és a szorgalmat jelképező kövirózsáról, vagy annak felhasználási módjairól. A modern kaspókhoz illeszkedő növények szukkulensek, vagyis szárazságtűrő növények, így az otthoni gondozásuk sem igényel majd különösebb odafigyelést, viszont napról napra változó rajzolatukban, fejlődő fióknövényeikben sokáig gyönyörködhetnek, akik részt vesznek ezen az igazi tavaszi programon.

A 11.00 órától induló tárlatvezetésen az öntöde titkaiba vezetik be a látogatókat. A múzeumpedagógiai műhely segítségével pedig a gyerekek is felfedezhetik az öntöttvas gyűjtemény legérdekesebb darabjait, vagy díszíthetik az elkészült növénytartókat.

pozsgasok betonban 2

Program:

  • 10 órától 13-ig: Betonöntés és növényültetés
  • 10 órától 13-ig: Múzeumpedagógiai műhely:
  • A növénytartók kifestése, különböző anyagok segítségével még egyedibbé tétele.
  • A múzeum kiállításához kapcsolódó foglalkozás alkotni vágyó gyerekeknek.
  • 11 óra: „Kobakos kalandozás az egykori öntödében” – Tárlatvezetés a gyűjteményben

A programokat 4-től 99 éves korig ajánljuk. A programváltozás jogát fenntartjuk.

Jegyárak, melyek a felhasznált anyagköltséget is tartalmazzák:
Teljes árú jegy: 800 Ft
Kedvezményes jegy: 400 Ft

Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény (volt Öntödei Múzeum)
Cím:  1027 Budapest, Bem József u. 20.
Web: www.mmkm.hu

Forrás: Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum

Hozzászólások