Hazánk egyik kedvenc gyerekzenekara ezúttal egy óriási gyerek party-ra kalauzolja kis hallgatóit. Vicces, bohókás, ugyanakkor színvonalas szövegvilágú és hangszerelésű albumukkal nemcsak a gyerekeket, szüleiket is jó kedvre derítik. A Buborék együttest nem lehet megunni, szinte minden egyes szerzeményük más stílusú: a ragtime-tól kezdve a country-n keresztül a lágyabb dallamvilágig minden megtalálható az új lemezen.

buborék eleje.indd

A Minimaxból is jól ismert ’Vendégcsalogató’ és ’Lakodalom’ pörgős ritmusa egészen biztos, hogy táncra csábít majd kicsit és nagyot egyaránt. A ’Totyogó’ fülbemászó dalocskája pedig a most járni tanuló babák kedvence lehet. A ’Bicikli’ nem titkolt célja, hogy kicsalogassa a természetbe az apróságokat és megszerettesse velük a kerékpározást, illetve a kerékpározás szabályaira is felhívja a figyelmet. A ’Fogorvos’ nóta talán mindenki számára egy kicsit barátságosabbá teszi a félelmetes fogászati kezeléseket; a ’Hangyaálom’ pedig a megnyugtató bölcsesség éneke – „kicsiként is lehet nagyot tenni”. Az együttes számára fontos, hogy lemezeikkel hasznos és okos dolgokra tanítsák a gyerekeket, így még a közlekedési jelzőtáblákról és jelzőlámpákról is írtak egy dalt.

A Buborék együttes negyedik lemezével a farsangi szezonra vagy éppen a gyerkőc szülinapi zsúrjára is felkészülhetünk. Január végén pedig egy lemezbemutató ’Buborék Party’-ra invitálja majd közönségét a zenekar…

Hozzászólások