24 napig zene, mese, vers – virtuális élmény formájában. Online adventi kalendáriummal készül Farkasházi Réka.

A december mindig az egyik legizgalmasabb időszak az életemben. A zenekarommal a gyereknap mellett ilyenkor van a legtöbb koncertünk. Most már évek óta hagyományosan karácsony előtt nagykoncertet is tartottunk Budapesten. Hónapok óta azon törtük a fejünket, hogy miként ünnepelhetnénk idén mégis együtt a közönségünkkel, és persze hogyan tölthetnénk be ezt az űrt a saját életünkben is” – meséli Farkasházi Réka.

A zenekar idén turnéra indult volna Életmesék című albumukkal. Nagyon sok meghívásuk volt, 100-nál abba is hagyták az elmaradó koncertjeik számolását.

Helyette inkább előre néztek és megálmodtak egy egészen rendhagyó adventi kalendáriumot, amelynek ablakai ezúttal online nyílnak majd meg.

 

„December 1-től minden nap egy videós produkció lesz a mi meglepetésünk” – árulja el Réka.

A felvételek már elkészültek, így elmondhatom, hogy a mi házunk nappalija öltözött már november elején karácsonyi díszbe. Mi már ekkor ünneplőbe öltöztettük a lelkünket is, és alig várjuk, hogy megoszthassuk ezeket a felvételeket, egy kis vidámságot, karácsonyi hangulatot csempészve a nehéz napok-hetek közé.”

Az adventi kalendáriumban felcsendülnek a zenekar korábbi, Fonogram-díjas albumáról a jól ismert karácsonyi dalok akusztikus köntösbe bújtatva.

A Mézeskalács, az Igazi karácsony, a Téli szamba, de most először került felvételre a karácsonyi koncerteken már debütált „Csíz a csupasz körtefán” dal, amely az ismert angol népköltés zenés változata, és óriási siker a gyerekek körében.

Réka és a fiúk nagy szeretettel válogatták kedvenc karácsonyi meséiket, verseiket. Körberakták őket jókedvvel, csillagszórótól fűszeres otthoni illatokkal, téli fényekkel, hogy az ünnepi készülődés igazán meghitt és örömteli legyen.

Az 5-8 perces videók naponta kerülnek majd feltöltésre egy zárt Facebook-csoportba, amelyhez a hozzáférést az Irányasuli.hu webáruházban lehet megvásárolni.

„Nagyon szeretem ezt az időszakot, ilyenkor mi a családdal már mindig készülődünk, dekorálunk, kézműveskedünk, koszorút készítünk, mézeskalácsot sütünk.

A két nagyobbik gyerekemmel már komoly hagyományaink vannak, és külön öröm, hogy idén már a 2 és fél éves kislányom, Tamara is kezdi élvezni az ünnepvárás izgalmát” – mondja mosolyogva Réka.

„Boldog lennék, ha minél több otthonba vihetnénk virtuálisan zenét, verset, mesét, mert nagyon hiányzik az a sok önfeledt pillanat, amelyet a koncertjeinken élünk meg a családokkal együtt.

Tavasszal sem volt könnyű otthon ülni, de most már tényleg úgy éreztük, hogy a saját eszközeinkkel adni szeretnénk valamit, ami sok gyereknek és szülőnek segíthet ebben a nehéz időszakban picit elfeledkezni a napi gondokról, és beburkolózni egy puha, karácsonyváró hangulatba.”

Hasonló cikkünk:

Karanténmesék és karanténklip – Farkasházi Réka Csukás Istvánra emlékezik

Forrás: Arteregó Kft.

 

Hozzászólások