Mindenből a legjobbat. Egészen biztos, hogy kisbabája megszületése után minden felelősen gondolkodó édesanya ezt szeretné adni a gyermekének. Az élet első hónapjaiban a legtökéletesebb táplálék az anyatej biztosítja, a baba bőre szempontjából fontos azonban a tökéletes kozmetikum megtalálása is.

fehermalyva 1

A bababőr ötször olyan vékony, mint egy felnőtt bőre, hiszen folyamatosan fejlődik, ahogy nő a baba, és különleges védelemre van szüksége. A bőr alatti szövetek felépítése teljesen más, a vékony szaruréteg bizony könnyen elveszítheti a nedvességtartalmát. A különlegesen érzékeny bőr ezért különleges ápolást igényel.
A babakozmetikumok specialistájának is szokták nevezni a Weledát, amely a calendulával gazdagított termékek mellett még egy csodanövényt is felfedezett a legkisebbek számára. Az illatmentes fehérmályva kozmetikumok a legérzékenyebb bababőrt is bevonják egy finom védőréteggel, amely gondosan összeválogatott természetes alkotóelemeinek segítségével intenzíven ápolja a bőrt, és támogatja annak egészségét.

Kókuszolaj, borágóolaj, szezámolaj, mandulaolaj, bogáncsolaj, kakaóvaj, méhviasz, árvácska, és még több különleges hozzávaló egészíti ki a fehérmályva jótékony hatását. Nem csoda tehát, hogy még a legérzékenyebb bőrt is megnyugtatják ezek a készítmények. Magának a fehérmályvának az ereje egyébként a növény gyökerének cukortartalmából ered, amely vízzel érintkezve egy különleges gélt alkot, ez segít a bőr nedvességtartalmának megőrzésében, csökkenti az esetleges gyulladásokat és egy finom védőréteggel öleli körül a bőrt.

fehermalyva 2

Természetesen a Weleda csakis bio minőségű növényeket használ készítményeihez, amelyeket a németországi kertészetben termesztenek. Nélkülözhetetlen készítmény a babaápolásnál az a védőkrém, amely hatékonyan regenerálja az irritált bőrt a pelenkával érintkező bőrfelületen, ápol és megelőzi a kiütések kialakulását. Alapos tisztítás után javasolt felvinni a pelenkázott területre. A fehérmályva testápoló intenzíven hidratálja a nagyon érzékeny bababőrt és enyhíti a bőrirritációkat, megfelelő nedvességet biztosít, hűt és nyugtat, enyhíti a viszketést. Ez utóbbi termék érzékeny bőrű felnőttek számára is különösen ajánlott.

Extra tippek babaápoláshoz

A legjobb, ha a babát tiszta, testhőmérsékletű, azaz 37 fokos vízzel fürdetjük meg, legfeljebb egy kevés parfümmentes, hidratáló hatású babaolajat (pl. Weleda Calendula Ápolóolajat) teszünk a vízbe. Lágyan masszírozzuk át a babát, majd bugyoláljuk be az előmelegített törülközőjébe.

fehermalyva 3
A baba számára az ideális ruha biopamut, selyem, vagy len anyagú. A zavaró címkéket távolítsuk el a ruhácskákból, és mindig használjunk illatmentes mosószert.
Fontos, hogy vezessünk be napirendet, amellett, hogy elegendő alvásideje legyen a babának, arra is ügyeljünk, hogy nagyjából mindig azonos időben tegyük le aludni, az elalvás pedig legyen meghitt és biztonságot árasztó. Naponta többször és elalvás előtt is szellőztessük ki a babaszobát és természetesen minden nap sétáljunk a babával a friss levegőn.

És persze néha a mama is megérdemel egy kis kimenőt, hiszen az édesanya esetleges fáradtságát, feszültségét minden baba megérzi és átveszi. Ha anyuka is lazít picit néha, még boldogabb lesz a babaélet.
További információk a Weleda honlapján és facebook oldalán találhatók.

Forrás: Arteregó Kft.

Hozzászólások