Kőbányai védőnő lett az év közönségdíjas szakembere! Három generáció nőtt fel keze alatt. Idén is több tízezren szavaztak az édesanyák legfőbb támaszaira.

Sándorné Csamári Éva közönségdíjas védőnő

 

A Magyar Védőnők Egyesülete idén is díjjal ismerte el a kisgyermekes családok segítőinek áldozatos munkáját. A Sudocremmel közös kampányában, Az év védőnője megtisztelő címért zajló versenyben több száz hölgy kapott ajánlást és több ezer szavazat érkezett, végül Sándorné Csamári Éva védőnő kapta a legtöbb voksot.

A védőnőket gyakran emlegetik a szülők első számú támaszaiként, de még inkább nevezhetnénk a kisbabák védőangyalainak. Azon túl, hogy elvégzik a szükséges státuszvizsgálatokat, hasznos információkkal látják el a családokat a gyermek fejlődésével, a neveléssel és elengedhetetlen vizsgálatokkal, oltásokkal kapcsolatban. Tanácsaikkal és megnyugtató szavaikkal lelki támaszt is nyújtanak az édesanyák és édesapák számára.

Bár a szakemberek számára ez jelenti a legnagyobb örömöt és elismerést, fontos szerepüket a Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE) már 2011 óta minden évben szakmai elismerésekkel honorálja. A Sudocremmel közös pályázatukban pedig a szülők választottját díjazzák.

Ezzel kapcsolatban Csordás Ágnes, a MAVE elnöke a védőnők és az ő elismerésük fontosságáról, valamint Az év védőnője Díjról osztotta meg gondolatait.

A kitüntetésben részesülő védőnők sokat tesznek a védőnői hivatás társadalmi és szakmai megítélésének javításáért. Nem titkolt szándékunk a Díjjal az sem, hogy megismertessük a lakossággal a Magyar Örökség Díjas, Hungarikumként jegyzett szolgálat védőnőinek mindennapjait.

A védőnői gondozás azonnali és közvetlen hatással van a családok életére, mely egy folyamatos és személyre szabott tevékenység. Szeretnénk felhívni a figyelmet a Védőnői Szolgálat értékeire, és nagy öröm lenne számunkra, ha minél több fiatal nő választaná ezt a szép hivatást.

Idén egy kőbányai védőnő lett a Sudocrem által indított kampány közönségdíjasa, aki 236 jelölt közül kapta a legtöbb szavazatot.

A szülők ebben az évben is lelkesen támogatták kedvenc védőnőjüket. A korábbi éveket túlszárnyalva, idén több mint harmincegyezer szavazat futott be az elismerésre javasolt szakemberekre.

Az idei nyertes, Sándorné Csamári Éva számára ez a szakma jóval több, mint egy munka:

Immár három generáció nőtt fel a kezem alatt. Az első újszülöttek, akiket gondoztam, jelenleg már nagyszülők. Most is van négy család, ahol a nagymamának, az anyukának és jelenleg a gyermekeiknek is én vagyok a védőnője.

Boldogan segítem a szülőket a tanácsaimmal. A mai napig ugyanolyan lelkesen gondozom és kísérem végig a baba értelmi, érzelmi és szociális fejlődését a fogantatástól kezdve egészen iskolás koráig. A család mellett vagyok jóban-rosszban, szinte családtaggá válok. Nem is egy kisgyermek szólít „mamának”, aminél nagyobb elismerést nemigen kaphatnék. Nagy örömömre szolgál, hogy ilyen sok szülő bízik bennem, és ennyien szavaztak, hogy ezt az elismerő kitüntetést megkapjam!

MAVE minden évben a Védőnők Napján, június 13-án, egy nagyszabású ünnepség keretében adja át elismeréseit 7 kategóriában (nagyváros, kisváros, kistelepülés, családvédelmi szolgálat védőnője, szakmai vezető védőnő, iskolavédőnő, a Sudocremmel közös Év Védőnője pályázat közönségdíjasa). A pandémiás helyzet miatt azonban a hivatalos ceremónia szeptember 18-ára tolódott.

Forrás: Red Lemon Media

A Montázsmagazin korábbi híradását a témában itt  olvashatják.

 

Hozzászólások