Sokan várják a nyarat, aztán amikor tombol a kánikula, a legtöbb embernek semmi ötlete sincs, hogy mivel is tölthetné a nyári napokat. Pedig rengeteg mindent csinálhatunk. Olyan dolgokat, amelyek feltöltenek, kikapcsolnak és még hasznosak is. Hiszen nem lehet egész nyáron csak sorozatokat, filmeket nézni, azt ősszel és télen is megtehetjük. Mi az a 7 nyári elfoglaltság, ami hasznos lehet számunkra? Mit tegyünk meg nyáron, amire jó lesz visszaemlékezni a hideg napokon? Mutatjuk a legizgalmasabbakat!

7 nyari elfoglaltsag

Fedezzük fel hazánk szépséges tájait!

Magyarországon is rengeteg olyan szépséges táj van, amit érdemes felfedezni, és ezeken a helyeken élményeket gyűjteni. Látogassunk el a tokaji borvidékre, Budapest barlangjaiba, a Szalajka-völgybe! Pihenjünk a Balatonon, fedezzük fel a Tisza-tó környékét, pihenjünk Hévízen! Mindegy, hol töltünk el nyáron néhány napot, a lényeg, hogy feltöltődjünk, hogy pihenjünk. Hiszen ezekből az élményekből egész télen táplálkozhatunk.

Jóleső érzés visszagondolni a feledhetetlen, gondtalan napokra és a tény, hogy jövőre ismét felfedezhetünk egy-egy hazai tájat, erőt adnak a mindennapokhoz. Nyáron az emberek közel 78 százaléka megy nyaralni egy sportfogadás információs oldal szerint. A nyaralásba a rövidebb kirándulások, túrák is beletartoznak.

Tanuljunk idegen nyelvet!

Ne csak a gyereket írassuk be angol vagy más nyelvi táborba, hanem mi magunk is csiszolgassuk az idegen nyelvtudásunkat. A nyár remek alkalom a nyelv gyakorlására. Még csak külföldre sem kell ehhez elutazni, hiszen sok külföldi turistával találkozhatunk a nyaralásunk alkalmával, így még nyelvtanárt sem kell fizetni.

Gyűjtsünk gyógynövényeket!

Ha valaki kicsit is ért a gyógynövényekhez, akkor nagyon sokféle gyógynövényt tud begyűjteni a réteken és mezőkön. Hazánk bővelkedik efféle kincsekben is. A gyógynövényeknek aztán nagy hasznát vehetjük a téli hónapokban, amikor szükségünk van az immunrendszerünk támogatására. A kamilla az egyik legismertebb hazai gyógynövény, de természetesen begyűjthetünk olyan gyógynövényeket is, amelyek már bizonyítottak gyulladáscsökkentésben és fájdalomcsillapításban is.

Kapcsolódjunk ki könyvekkel, filmekkel!

Mi lehetne az egyik legélvezetesebb nyári tevékenység, mint az olvasás? Olvasni jó, még a nyaralás alatt is. Éppen a Balaton partján heverészünk, és a forró nyári napsugár szárítja a nedves bőrünket, mert éppen öt perce jöttünk ki a hűs balatoni vízből, és csak nehezen akartunk a tó kellemes vizétől elszakadni. Akkor a nyaralóba visszatérve nézzük meg az örök klasszikust, a Zimmer Feri című magyar filmet, amely Balatonföldváron is játszódik.

Azonban, ha szívesen heverésznénk még a napon, akkor olvassunk olyan magyar szerzőktől, akiknek a regénye a Balatonnál játszódik. Ilyen Kacsó Krisztina regénye – Múzsám, Nerina – is. A történet nem csak a szerelmi szál miatt szívbemarkolóan szép, de a misztikus elemek el is gondolkodtatnak. Az univerzum lehet, hogy nem csupán annyi és úgy működik, ahogyan mi azt gondoljuk. A Balaton partján heverészve mi magunk is ott lehetünk ebben a gyönyörű szerelmi történetben, még ha csak képzeletben is.

Tánctábor a gyereknek, tánctanfolyam saját magunknak

Sok gyerek imádja a táncot, és már télen tudják ezek a gyerekek, hogy nyáron mindenképpen szeretnének tánctáborba jelentkezni. Miért ne íratnánk be a gyermekünket olyan táborba, ahol tovább fejlődhet a tánctudása, ahol jól érzi magát? És ha már a gyerekünk új lépéseket vagy táncformákat sajátít el, mi is beiratkozhatunk egy tánctanfolyamra. Egyedül vagy a házastársunkkal is. A tánc egy remek kikapcsolódási forma nem csak nyáron, hanem egész évben.

Főzzünk egészségesen nyáron is!

Nyáron sokféle szezonális zöldség és gyümölcs áll a rendelkezésünkre, amelyek kiváló alapanyagok lehetnek egy-egy egészséges étel elkészítéséhez. A gyógynövényekről se feledkezzünk meg. A menta például kiváló hűsítő, amelyből finom limonádé készülhet. De csodás illat és ízvilággal rendelkezik a citromfű és a levendula is.

Elmehetünk levendulát is szedni, hiszen ma már egyre több helyen van az országban olyan levendulás, ahol mi magunk gyűjthetünk egy kisebb-nagyobb csokorra valót. Ebből ízletes lekvár vagy szörp is készülhet. A szörp és lekvárkészítés is egy remek nyári elfoglaltság.

Jelentkezzünk kézműves tanfolyamra!

A kézművesség is egyfajta művészet, amely nem csak élvezetes, de nagyon hasznos is lehet. Jelentkezzünk egy kerámiakészítő gyorstanfolyamra! Miért pont egy ilyen tanfolyamra iratkozzunk be? Mert nem csak szórakoztató, hanem még az agy fejlődését is elősegíti az Unibet bónusz szerint. Ez a fajta művészeti tevékenység fejleszti a kreativitásunkat, ellazítja az izmainkat, oldja a stresszt és kitisztítja az elménket.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások