Az Afrodzaqm 2008-as megalakulása óta országszerte rengeteg fellépést tudhattok magatok mögött. Melyik a legemlékezetesebb rendezvény, ahol felléptetek?

Erre a kérdésre nagyon sok választ tudnánk adni. Kiemelhetnénk az A38-as hajón, (Budapest) Talentométeren tett látogatásunkat, ahol az egyik legjobb technikai háttérrel dolgoztunk eddigi pályafutásunk alatt, vagy az első (és reméljük nem az egyetlen) Sziget Fesztiválos fellépésünket, ahol belekóstolhattunk abba, hogy milyen hangszerekkel megpakolva behajtani egy átkozottul nagy fesztiválra kisbusszal, aztán a színpadra lépni. De ide sorolhatjuk még a kalandos franciaországi utunkat is, ahol a gyönyörűséges Alpokban játszhattunk, vagy a Ladánybene 27 szervezte Spring Reggae Jam-et, ahol a francia Dub Incorporation-nel léphettünk fel egy estén. Mindemellett nem szabad megfeledkezni a kecskeméti koncertekről sem…

Az biztos, hogy szeret Titeket a kecskeméti közönség, a KTE focicsapatának indulót is írtatok. Milyen érzés hazai terepen, Kecskeméten fellépni?

Egyszerűen fogalmazva nagyon hálás közönség, remek hangulatban tudnak bulizni, minket is doppingol, ahogy egy nagy bulit csapunk közösen. Mindegy, hogy a szabadtéri szilveszteri koncertünkre gondolok, vagy az általunk szervezett bármelyik lemezbemutatónkra, a közönség elég népes és néha jobban tudják a dalszövegeket, mint mi.

Több tehetségkutatón is sikeresen túl vagytok, legutóbb május 26-án, a budapesti R33 versenyén léptetek színpadra. Melyik eredményetekre vagytok a legbüszkébbek?

Ha a tehetségkutatók talaján maradunk, akkor a 2012-es Talentométer kategóriagyőzelem az, amire a legbüszkébbek vagyunk. Ennek is köszönhetően hivatalosak vagyunk a 2013-as Reggae Campre, amit szintén a Ladánybene 27 szervez meg minden évben kicsiny hazánk lányainak és fiainak. Egyébként vissza is kanyarodhatunk az R33 tehetségkutatójára egy szó erejéig, hiszen még hátra van egy döntő valamikor június vége felé…

Zajlik az élet az Afrodzaqm háza táján. Kislemez bemutató, tehetségkutató, koncertek országszerte.  Hol láthat/hallhat Titeket a közeljövőben a nagyérdemű?

Akár a Gong Rádióban is lehet minket hallani, ahol nemrég bemutathattuk a kislemezünk anyagát. Személyesen legközelebb június 12-én Budapesten, a Dürer Kertben megrendezésre kerülő Tilos Maraton leszünk láthatóak-hallhatóak, pár hét múlva pedig ismét Budapesten, az R33-as tehetségkutató döntőjén, aminek pontos dátumát most még mi sem tudjuk.

A közeljövőben fellépünk pár remek fesztiválon, mint például a Tavirózsa Reggae Fesztivál (Délegyháza), a Reggae Camp (Hatvan), a Méz és Meggyfesztivál (Szank), és a SZIN (Szeged), stb. Szerencsére elég sok helyre hívnak minket, folyamatosan szerveződnek klubkoncertek országszerte. Van például egy izgalmas projekt, aminek kapcsán a szegedi Rongy kocsma gyakori vendégei leszünk a közeljövőben, de hogy konkrétan miről is van szó, az egyelőre maradjon meglepetés! Na és persze készülünk pár videoklippel, miközben az új zenék írása már gőzerővel folyik…

Információ a zenekarról, koncertekről

A zenekar facebook oldala  

Szerencsi Éva Réka
Kerekegyháza

2013. június 11.

Hozzászólások