Interaktív online beszélgetés az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletén – Hogyan segíti az EU a válságból való kilábalást? A Next Generation EU helyreállítási programja és Magyarország tervei
Időpont: 2020. november 27. (péntek), 14:00 óra

eu

A koronavírus-világjárvány okozta gazdasági válságra válaszul az Európai Bizottság kezdeményezte a 750 milliárd euró összegű Next Generation EU helyreállítási programot. A program központi eleme az az eszköz, amely sokmilliárdos vissza nem térítendő támogatást és rendkívül kedvező hiteleket nyújt majd a tagországoknak, hogy kezelni tudják a járvány gazdasági és társadalmi hatásait. Oly módon, hogy egyúttal megvalósuljon a zöld és digitális átállás Európában. A támogatás igénybevétele előtt a tagállamoknak nemzeti beruházási és reformterveket kell készíteniük.

Interaktív online eseményünkön elmagyarázzuk, mit is takar igazából az a Next Generation EU, és körbejárjuk, hogy Magyarország miként hasznosíthatja majd a helyreállítási forrásokat.

Regisztráció november 26-ig a következő link alatt: nextgenerationeu.eventbrite.com
A jelentkező újságírókat kérjük, a regisztráció során válasszák a Sajtóregisztráció opciót!

Az esemény online követhető, de regisztrációhoz kötött. A résztvevők írásbeli kérdéseket is tehetnek majd fel a chatben, amelyekre a felszólalók szóban fognak válaszolni. A szükséges linket elküldjük a regisztrált résztvevőknek az esemény előtt.

Részletes program

14:00-14:05 Köszöntő
Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője

14:05-14:20 Az uniós helyreállítási program működése és céljai
Gyenes Zoltán és Kovács-Toperczer Katalin, a Képviselet gazdasági szakértői

14:20-14:30 Magyarország helyreállítási tervei
Ágostházy Szabolcs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára

14:30-15:00 Kérdések és válaszok
Moderátor: Felix Bubenheimer képviseletvezető-helyettes

Várják a regisztrálókat!

 

 

Hozzászólások