Rajzpályázatot hirdet a Színészek az Ifjúságért Alapítvány! Százhúsz éve, 1900. január 25-én született Fekete István József Attila-díjas író, a Kele, a Lutra, a Bogáncs, a Tüskevár, a Vuk és más népszerű regények szerzője.

a szineszek az ifjusagert alapitvany

Népszerűsége mindmáig töretlen, ami annak is köszönhető, hogy művei számos feldolgozásban kerültek a közönség elé, elég a Vuk című rajzfilmre vagy a Tüskevár filmváltozatára gondolnunk. A természettel együtt élő és érző, annak titkait jól ismerő ember volt.

Fekete István hitte és vallotta, hogy a természet mindenek fölött áll, törvényeit nem szabad megbolygatni, és akár fájdalmak árán is meg kell őrizni. Ez a gondolat nagyon megfontolandó a 21. századi ember számára, akinek minden eddiginél nagyobb tudatosságra kell törekednie, hogy ne csak élvezze, meg is óvja a természet szépségeit, harmóniáját.

A Színészek az Ifjúságért Alapítvány szeretne kapcsolódni az évfordulóhoz és rajzpályázatot hirdet a Vuk című regényhez.

Készítsetek illusztrációt a Vuk című regény valamely részletéhez!

A rajzpályázat részletes leírása:

A pályázatra nevezni a fenti témában A/3 vagy A/4 méretű alkotásokkal lehet. A művek elkészítési technikájára vonatkozó megkötés nincs.

A pályamunkákat az Alapítvány címére postai úton kell eljuttatni. A pályamű hátoldalán szerepeljen a pályázó neve, iskolája és osztálya is.  (Egyénileg és az iskolán keresztül is lehet pályázni.) A legjobb alkotásokat egy kiállítás keretében bemutatjuk és díjazzuk.

Pályázni két korosztályban lehet:

  • 3-4. osztály
  • 5-6. osztály

Beküldési határidő: 2020. december 11.

Színészek az Ifjúságért Alapítvány
6000 Kecskemét, Katona József tér 5.

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 

 

Korábbi kapcsolódó cikkünk gyermekeknek

 

 

Hozzászólások