Online évadbejelentő sajtótájékoztatóval, gálával egybekötött díjátadóval, külföldi online premierekkel, trianoni emlékműsorral és egy grátiszközvetítéssel készül 2019/2020-as évada lezárására a Kecskeméti Nemzeti Színház. Sokszínű évadzáró események.

sokszinu evadzaro a szinhazban

Fotó: Nagy Krisztián

Még szavazhatnak az évad kedvenceire

Az Együtt a Művészetért Díjátadó Gála június 2-án este 7-kor, ezúttal online lesz látható a teátrum online közvetítő felületein. A szavazás már elindult, a megszokott kategóriákban. A voksokat május 28-án éjfélig várják ezúttal csak az online űrlapon, amely ITT érhető el. 

A kecskeméti Csoportterápia Nagy Britanniában és New Yorkban is debütál

Május 30-án Magyarország egyik legnépszerűbb musical-vígjátékát, a Kecskeméti Színház Csoportterápia című előadását mutatja be online csatornáin, angol felirattal a Londoni és a New York-i Magyar Kulturális Központ. Így azt az Egyesült Királyságban és az USA-ban első alkalommal tekintheti meg a nagyérdemű. A Szente Vajk, Galambos Attila és Bolba Tamás szerzőtrió neveivel fémjelzett produkció a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előadásában, Cseke Péter rendezésében szórakoztatja majd a színházkedvelők nemzetközi közönségét.

A közvetítés a Londoni Magyar Kulturális Központ, a New York-i Kulturális Központ és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Facebook oldalain lesz látható 2020. május 30-án, szombaton. Greenwichi idő szerint este 19:00 órától. A felvételt egy hétig tekinthetik meg az érdeklődők ITT

Évadbejelentő sajtótájékoztató

Évadbejelentő nyilvános sajtótájékoztatót tart a Kecskeméti Nemzeti május 28-án, csütörtökön 12.00 órakor. Ez látható lesz a színház Facebook oldalán, Youtube csatornáján és a weboldalán is. A nagy népszerűségnek örvendő évadbejelentő videó-rejtvény játék a közösségi oldalon véget ért. A közönség által kitalált produkciócímek mellett a részletekkel, és a 2020/2021-es évad további fontos információival jelentkezik majd a színház vezetősége.

Trianoni emlékműsor június 4-én

A nemzeti összetartozás évét ünnepelve, a trianoni szerződés aláírásának 100. évfordulójának alkalmából emlékműsorral készül a Kecskeméti Nemzeti Színház. A megemlékezést a színház június 4-én 16.30-kor közvetíti online, az eseményt a Kecskeméti Televízió is műsorára tűzi június 4-én az esti órákban.

„Semmi kétség, hogy Magyarországot igazságtalanság érte, s ez az igazságtalanság olyan természetű volt, amelybe jó lélekkel nehéz volt belenyugodni: a történeti Magyarország területi állományát az etnikai elv alapján bontották széjjel, ugyanakkor azonban ezt az etnikai elvet Magyarország terhére nyilvánvalóan megsértették.” Bibó István

Júniusban sem maradnak közvetítés nélkül

A június 2-i online gálát követően, a tanév utolsó napjaiban egy záró online előadásközvetítéssel készülnek. A nyári szünet előtt az egész család számára kínál kikapcsolódást a Szente Vajk rendezte János vitéz című daljátékkal a teátrum. A zenés családi művet június 9-én este 7-kor láthatjuk. Ez lesz a népszerű “Ha kedd, akkor Kecskemét” közvetítéssorozat utolsó állomása.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Online művészeti gála a kecskeméti színházban

 

 

Hozzászólások