Decemberben is szeretettel várja látogatóit a Népi Iparművészeti Gyűjtemény Kecskeméten! Még megtekinthető a Zana 101 időszaki kiállítás, a kézműves műhelybe mézeskalács sütésre és csuhéangyal készítésére várják a gyerekeket. Kincskereső múzeumlátogatás címmel pedig egy teljesen új program indul decemberben. 

nepi iparmuveszet

A tapasztalat szerint a hagyományos múzeumlátogatás a mai kor gyermekeinek már nem elég izgalmas. A Népi Iparművészeti Gyűjtemény dolgozói szeretnék ezt interaktívvá, valódi kalanddá változtatni. A gyerekek 6-8 fős csapatokra bontva, QR kód olvasóval, UV lámpával, nagyítóval felszerelkezve indulnak megtekinteni a múzeum termeit. Különböző feladatokat, rejtvényeket kell megfejteniük, mely csak akkor sikerül, ha alaposan megnézték a kiállítást. A kincset is csak akkor találják meg, ha a különböző termekben kapott feladatokat sorra megoldják.

Egyelőre még az általános iskolás korosztálynak készültek el a feladatok, de szeretnék minden korosztály számára elérhetővé tenni. Hamarosan elkészülnek a felnőtteknek szánt feladatok is, mely közös családi élménynek, cégeknek csapatépítő tréningnek is kiváló program lesz.

Nyitvatartás: keddtől péntekig, 10.00-16.00 óráig.

A Népi Iparművészet múzeuma 2021. december 18-tól 2022. január 3-ig zárva tart.

Jelentkezés, érdeklődés: 76/327-203 vagy muzeum.nepiipar@gmail.com

Szeretettel várják a kalandvágyó osztályokat, csoportokat a Népi Iparművészeti Gyűjteménybe Kecskeméten!

 

www.nepiiparmuveszet.hu

A novemberi programokról itt olvashatunk

 

Hozzászólások