Sikeres volt a Montázsmagazin antológia bemutatója – 2018. június 30-án, szombaton délelőtt már sokan vártak a nyitásra a kecskeméti Katona József Könyvtár előtt. A szélrózsa minden irányából érkeztek a vendégek a Montázsmagazin rendezvényére, ahol bemutatták legújabb (ötödik) antológiájukat, és megünnepelték a magazin hatodik születésnapját.

A zsúfolásig megtelt teremben először Weninger Endréné, a magazin tulajdonosa köszöntötte a megjelenteket. Asharti Szabó Andrea énekművész egy kedves gyermekdalával köszöntötte a jelenlévőket, melynek címe: Boldog születésnapot!

Mák Kornél, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg a rendezvényt, és méltatta a hatéves munka eredményeit a kultúra, az információ és az értékek közvetítésének terén. Kiemelte, mennyire imponáló ez a fajta „belső nemzetköziség”, hiszen 32 településről – Salgótarjántól Székesfehérvárig, Budapesttől Szentesig – érkeztek vendégek erre az alkalomra.

Mák Kornél alpolgármester díszoklevelet ad át Weninger Endrénének, a magazin tulajdonosának

Weninger Endréné elmondta: már a magazin megalakulásakor célul tűzték ki, hogy lehetőségeikhez képest segítik az amatőr művészeket: írókat, költőket, képzőművészeket. A mindennapos újságírói munka mellett, amivel a rovataikat megtöltik nap mint nap, volt egy fotópályázatuk, öt festménypályázatuk, ezekhez kapcsolódó díjátadó kiállításaik Budapesten és Kecskeméten, valamint irodalmi és cikkírói pályázataik. Három alkalommal szerveztek Örömfestést a városban élő amatőr festőknek a város főterén.

Weninger Nóra főszerkesztő is bemutatkozott, aki Budapesten él, és munkatársaival szerkeszti az országos érdeklődésre igényt tartó írásokat. Szerkesztőtársak még Antalffy Yvette (Budapest) és Vargáné Gál Anna (Kecskemét). Az újságírói gárda átalakulóban van, a régi munkatársak mellett újak jelennek meg: Farkas Ferencné Pásztor Ilona az Irodalom rovat „gazdája” lesz, Orosz Margit költőnő pedig az Íróklub vezetője. Lakatos Ilona Várpalotáról küldött videó üzenetet és köszöntőt.

Vargáné Gál Anna szerkesztő részesült idén Montázsmagazin Alkotói díjban

A Montázsmagazin Alkotói díjat idén Vargáné Gál Anna kapta, kiemelkedő és lelkiismeretes munkájával érdemelte ezt ki. A másik díj neve: a Montázsmagazinért. Ezzel idén a Biro Family Nyomdának köszönték meg a színvonalas munkát, hiszen ők készítették mind az öt antológiájukat.

A Biro Family Nyomda képviseletében Bíró Gabriella vette át a Montázsmagazinért díjat

Asharti Szabó Andrea még két csodálatos dalt énekelt. A kecskeméti születésű énekművész egyúttal terapeuta tanár. Énekterápiával, annak testre-lélekre-szellemre gyakorolt hatásaival foglalkozik. Saját fejlesztésű módszere a FreeForm LifeSong Method™. Énekelt már Európa számos országában, Olaszországtól Svájcon át a környező országokig, 2014-ben Los Angelesben. Filmzenékben is közreműködik.

Asharti Szabó Andrea énekművész

A program második részében az antológiából kaphattak ízelítőt a résztvevők. A megjelentek írásaiból olvastak fel versmondók, közben pedig megzenésített versek hangzottak el a Rózsahölgy duó előadásában. Ebben az évben 65 alkotó művei (versek, rövid próza, fotók, festmények) kaptak helyet az antológiában.

A finom torták…

A végére maradt a tortaevés. A két nagy torta rövid időn belül elfogyott, annyira ízlett a nagyérdemű közönségnek. Kötetlen, jó hangulatú beszélgetések, ismerkedések, szakmai találkozások és megbeszélések sora zárta a rendezvényt.

Gyöngyösi Szabó Katalin, Ujvári Ferenc, Szeli Sára, Fitó Ica, Orosz Margit, Tarjányi Anita versmondók

Hálás köszönetünk Gyöngyösi Szabó Katalin moderátornak és kedves versmondó barátainknak: Ujvári Ferencnek, Szeli Sárának, Fitó Icának, Orosz Margitnak, Tarjányi Anitának. Köszönetünket fejezzük ki a Fejedelmi Pékség finom pogácsájáért, a Mezei Borászat ajándékozásra fordított kiváló boráért és pezsgőjéért, a kecskeméti önkormányzat kedves odafigyeléséért, Fuchs Alfonz technikus tevékenységéért és fotóiért, Cseh Szilvia fotóiért, a Rózsahölgy duó gitáros énekeiért, Asharti Szabó Andrea énekléséért.

A Rózsahölgy duó: Halasi Éva és Kalmár Gabriella

 

Fotók: Fuchs Alfonz

 

 

Hozzászólások