Idén is sikert aratott a Kecskeméti Nagy Sportágválasztó 2018. június 8-án pénteken, a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége rendezésében immár nyolcadik alkalommal. A rendezvény keretein belül egész napos aktív programokat biztosítottak az érdeklődők számára. Összesen 35-40 sportág, illetve az ahhoz tartozó kecskeméti és Kecskemét környéki egyesületek jelentek meg 2018. június 8-án, pénteken az eseményen. Többek között jelen voltak a kosárlabdázók, a rögbisek, a freestyle focisok és egy parkour csapat is.

A VIII. Kecskeméti Nagy Sportágválasztót 2018. június 8-án, pénteken 9.00 és 15.00 óra között rendezték meg az Arany János Általános Iskola kültéri sportpályáján, ahová ingyenesen lehetett kilátogatni. Délelőtt 11.00 órakor került sor az ünnepélyes megnyitóra, majd 11.30 órakor több száz gyermeket megmozgató Nagy Testnevelésórát tartottak. A rendezvény teljes ideje alatt több mint 2.500 gyermek látogatta meg a sportágválasztót. A legjobban mozgósító, közreműködő iskolákat pedig sporteszköz támogatásban részesítették  a szervezők.

Ebben az évben a legtöbb diákot mozgósító versenyfelhívásban hármas holtverseny született az első helyen. Az Arany János Általános Iskola, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 80-80 ezer Ft sporteszköz támogatással gazdagodott.

Ujhidy Tibor személyesen adta át Lovrity Sándornénak, Mészáros Katalinnak és Fáriné Boros Erikának, a nyertes iskolák vezetőinek a jutalmat.

 

 

Hozzászólások