Közeleg a nyár vége és az iskolakezdés. A tanévkezdés minden család pénztárcája számára megterhelő. A bölcsőde és az óvoda indulása sem könnyebb teher, már ha csak a váltó ruhákat nézzük… De itt a Forintos börze, amelyet többek között azzal a céllal bocsájtott útjára a Kecskeméti Piac, hogy segítse, megkönnyítse a családok helyzetét.

A Széchenyivárosi piaccsarnokban a minden második szombaton megrendezésre kerülő adok-veszek börzén a használt és új csecsemő ruhákon keresztül a felnőttruhákig, a körzőtől az iskolatáskáig, mindenféle termék megtalálható. Ha ügyesek vagyunk, megtakaríthatjuk vagy kiárulhatjuk gyermekünk egyhavi ebédbefizetésének összegét, amely egyébként, mint tudjuk, nem csekély.

Érdemes a gyermekkel közösen érkezni a börzére egy közös kis program jegyében. A saját maga választott ruhanemű, vagy éppen iskolai felszerelés ugyanis nagyobb örömet okoz. A szabad választási lehetőség pedig erősíti az önbizalmát, az önálló lépések kialakulását viszik előre.

A börzén elegáns helyet foglalnak el az ügyes háziasszonyok ötletgazdag kézműves munkái is, olyan hasznos termékek, mint a mosható uzsonnás szalvéta vagy a tornazsák.

forintos borze

A Forintos börzén nem csak vásárlásra van lehetőség. A Széchenyivárosi piacon bárki értékesítheti az otthonában felhalmozott kinőtt vagy megunt alsó- és felsőruházatot, cipőt és dísztárgyakat, a használaton kívüli, de jó állapotú, feleslegessé vált csecsebecséket. Érdemes szétnézni a lakásban, a szekrényben, a gyermekszobában, mire nincs már szükség? Lehet, hogy valaki a Forintos börzén éppen arra vár…

A következő Forintos börze augusztus 22-én lesz, melyre szeretettel várja a Széchenyiváros és Kecskemét lakosságát a Kecskeméti Piac!

 

Kapcsolódó cikkünk:

Családi programok a Széchenyivárosi kispiacon

 

 

Hozzászólások