A macskák hosszú ideje fontos szerepet játszanak a családunk életében, ami nem csoda, hiszen van két szőrös családtagunk, egy cicatestvérpár. A Facebookon több cicákkal foglalkozó oldal és szervezet munkásságát is követem, köztük a Kecskeméti Cicamentőkét, akiknek nemrég ellátogattunk a nyílt napjára, és megnéztük néhány kis védencüket. Volt ott gyönyörű fehér, fekete és cirmos cica is. 

cirmos cica

A Montázsmagazin szerkesztői a Kecskeméti Cicamentőknél nyílt napon – Weninger Erzsébet 

Rögtön felcsillant a szemem, amikor megláttam egy Facebook eseményt: első nyílt napját tartja a Kecskeméti Cicamentők. Ráadásul pont úgy jött ki, hogy a család minden cicarajongó tagja Kecskeméten lesz a meghirdetett időpontban, így rögtön úgy döntöttünk, elmegyünk rá.

Az alapítvány ideiglenes befogadóihoz lehetett ellátogatni és megismerkedni az örökbefogadásra váró macskákkal. Bár új cicát nem tudunk befogadni, – van már két rendkívül elkényeztetett, szőrös kis szeretetgombócunk, akik uralják a lakást – de mindenképp szerettünk volna elmenni megszeretgetni őket, és vinni nekik néhány finom falatot.

Így is tettünk. Amikor megérkeztünk, először négy kis fekete cicatesót pillantottunk meg, és vehettünk a kezünkbe. Mivel a mi egyik cicánk is fekete, a fekete macskák a gyengéim. Annyira elegánsak és gyönyörűek! Soha nem értettem, miért van az, hogy őket fogadják örökbe a legkevésbé szívesen.

Weninger Andrea

Minden kisállatot az utcáról mentettek: van, akit épp az autók közül szedtek ki, van, akire nagyon betegen találtak rá. Mindegyiküknek végighallgathattuk a történetét, köztük egy apró kis cirmosnak, Bozontnak, aki rögtön elrabolta a szívem. Ha módomban állna hazahozni egy cicát, biztosan őt hoznám el.

Őt is nagyon rossz állapotban és betegen találták, hosszú utat tett meg azóta, és szerencsére már jobban van. A sok rossz élmény pedig nem vette el a kedvét és az emberekbe vetett hitét. A kis cirmos cica kitartóan végigdorombolta azt a 20 percet, amit a karomban töltött.

cirmos cica

Weninger Nóra főszerkesztő

Annyi szeretetet tudnak adni ezek a kisállatok, mi is csupa pozitív energiával feltöltve távoztunk a programról. Rengeteg a gazdira váró kóbor állat, ilyenkor nyáron minden tele van kiscicával. Aki teheti, fogadjon örökbe, vegyen magához egy szőrös kis társat, tényleg nem fogja megbánni.

 

Weninger Andrea

 

Kapcsolódó cikkünk:

A jószívű és titokzatos Kecskeméti Cicamentők

 

Hozzászólások