Az alufelni tisztán tartása egy olyan feladat, amit bizonyos időközönként bizony el kell végezni autótulajdonosként. Másképp egy idő után a felnik úgy fognak kinézni, hogy alig-alig tudunk majd rájuk ismerni.

A bejegyzésben lépésről lépésre fogjuk megmutatni, hogy milyen módszerrel tudjuk eredményesen megtisztítani az alufelniket. Egyúttal arra is igyekszünk majd rávilágítani, hogy mikor nevezhető késznek az elvégzett munka. A cikkben foglaltak gyakorlati alkalmazásával tehát időről időre eredményesen tudjuk majd tisztán tartani a felniket.

az alufelni

Miért van szükség egyáltalán a felni tisztítására?

Tetszik vagy sem, az autó rendszeres vagy bizonyos időközönként történő használatával a felni előbb vagy utóbb koszolódni fog. Teljesen mindegy, hogy városban vagy lakott területen kívül, autópályán vagy normál országúton, a felni tisztítása esedékes lesz majd.

Méghozzá fel kell készülni arra is, hogy a felületen megtapadó agyag, olaj, bitumen, gyanta, por vagy korom eltávolítását hatékonyan meg tudjuk valósítani. Lehetőség szerint persze úgy, hogy a tisztítással együtt az alufelni állapota és esztétikai állaga lehetőség szerint semmiképp ne sérüljön.

Bevált módszer az alufelni tisztítás eredményes kivitelezéséhez

A felni hatékony tisztításához létezik egy három lépéses módszer, ami gyakorlatilag a szennyezettség mértékétől teljesen függetlenül is eredményesnek bizonyulhat. Ennek az első lépése az abroncsok alapos öblítése. Ha ez kész, várjunk, hogy a felni megszáradjon.

A tisztítás középső elemeként a felniket kezeljük le egy jó minőségű, lehetőség szerint pH-semleges, egyúttal alumíniumhoz javasolt készítménnyel. Szerencsére manapság jócskán található olyan készítmény, ami segítséget jelent a minőségi felnitisztításhoz.

A folyamat zárásaként egyrészt lekezelhetjük a gumit is a neki megfelelő coating réteggel, egyúttal a felnit is elláthatjuk egy ehhez hasonló megoldással. Így gondoskodhatunk róla, hogy a védelem lehetőség szerint minél tartósabb legyen.

Így ellenőrizhető, hogy sikeres volt-e az alufelni tisztítása

Az alufelni tisztítása akkor nevezhető eredményesnek, ha a felületről sikeresen eltüntettünk minden ottlévő szennyeződést, a munka hatására pedig a felni szemre is tetszetősen csillog. Ez az a kívánt eredmény, amit mind a négy darabnál érdemes kitűzni célként.

Ehhez mérten nem vagyunk még készen a munkával, ha a felni felületén akadnak még kisebb vagy nagyobb foltok vagy szennyeződések. A munka egyfajta végső simításaként persze az alaposan megtisztított alufelnit áttörölhetjük egy minőségi ruhakendővel is, hogy még inkább látványos maradjon a változás.

A szépen megtisztított felni pedig nemcsak szemre fog sokkal jobban mutatni, de hosszabb távon a várható élettartamának is jót fog tenni a befektetett tisztítómunka.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM