Bizony javában benne járunk az őszben, és egyre gyakoribbak lesznek az olyan borongós, szürke napok, amikor reggeltől estig megállíthatatlanul szakad az eső. Nincs olyan ember vagy állat, aki szívesen időzne odakinn a nyirkos, hideg időben. Mivel foglald le a kutyád a lakásban?

Míg a gazdik könnyedén elfoglalják magukat egy izgalmas sorozattal vagy egy jó könnyvel, addig a kutyusok bizony hajlamosak elunni magukat, és a fölös energiáikat például egy cipő szétrágásával levezetni. Cikkünkben most adunk néhány ötletet, hogy hogyan szórakoztasd a kutyusod azokon a napokon, amikor csak egy-egy rövid levegőzésre van lehetőség.

kutyad

Buborékvadászat

A legtöbb kutyust minden érdekli, ami csak mozog. Egy buborékfújó segítségével pedig nagyszerűen lefoglalhatod. Valószínűleg imádni fogja a békésen szálldogáló kis gömböcskéket, pláne amikor rájön, hogy szét is tudja pukkantani őket! Az önfeledt szórakozás érdekében azonban azt javasoljuk, hogy olyat vásárolj, amit kisgyerekek számára készítettek, hiszen ez biztosan nem tartalmaz mérgező vagy irritációt okozó alapanyagokat.

Hol van a jutalomfalat?

Egy újabb izgalmas kihívás! Amennyiben a kutyád már megismerkedett a “keresd” parancsszóval, úgy ez egy nagyszerű móka lesz! Fogj egy jutalomfalatot, és rejtsd el úgy, hogy az eb is lássa, majd add ki neki az utasítást a keresésre. Ha ez már könnyedén megy, akkor nehezíts a feladaton, és küldd ki a kutyust a szobából, amíg elrejted a csemegét egy nem szembetűnő helyre. Most már csak az orrára hagyatkozhat, de meglátod, a szimata sosem hagyja cserben!

Hozd ide a…

Tudtad, hogy a kutyák olyannyira intelligensek, hogy akár több száz szót is képesek megtanulni? Ez pedig kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a játékait, vagy az egyes használati tárgyakat meg tudja különböztetni, és megjegyezze, melyiket hogyan nevezik “embernyelven”.

Nincs a közelben a papucsod? Semmi kedved kimenni az újságért? Már megint eltűnt a távirányító? És hol lehet a póráz? Sebaj, bízd a feladatot egy lelkes négylábú segítőtársra, aki némi dicséret és jutalom fejében szívesen megkeresi neked!

Szabad a falat!

Sajnos még mindig nagyon sok kutya pusztul el mérgezés vagy lenyelt szögek, drótdarabok miatt. Ezeket a gonosz emberek ízletes csemegékbe rejtve elszórják az utcán, vagy bedobják a kertbe. Mivel ilyen aljas gazfickók mindig lesznek, ezért a legjobb módszer a védekezés. Azaz ha megtanítod a kutyusnak, hogy csak azt eheti meg, amit engedélyezel neki.

Erre a legjobb módszer, ha megtöltöd a tálját a Kutyakajas.hu Webáruházból vásárolt Brit Care eledellel, de nem hagyod, hogy rögtön rávesse magát. Meg kell várnia, amíg ki nem mondod a “szabad” utasítást.

Persze a kísértés hatalmas lesz, de hidd el, a kutyád van annyira intelligens, hogy megtanulja, és be is tartsa azt, amit parancsolsz neki. Természetesen mindez csak az eb védelmét szolgálja. Sose használd arra, hogy az evés megtiltásával bünteted, amiért valami rosszat csinált.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások