Gyűrűt keresel, vagy épp eljegyzés előtt állsz? Szeretnéd tudni, hogy mekkora gyűrű lenne a megfelelő neked vagy épp a kedvesednek? A gyűrű mérete mindent meghatároz. Maradj velünk, és megmutatjuk a legnépszerűbb praktikákat, amivel meghatározhatod az ideális méretet!

a gyuru merete

Hogyan tudd meg?

A legjobb választás a gyűrűméret meghatározásakor, ha azt szakember végzi el. Hiszen ebben az esetben biztosan jó és az ujjadra illő lesz a karika, hiszen nem tévedhetsz a méretezésben. Arról nem is beszélve, hogy meg tudja mondani, hogy akár európai, akár amerikai vagy angol méretezés szerint mekkora az, ami számodra a legjobb.

Persze lehetséges, hogy ez nem megoldható éppen, így otthon kell kitalálnod, hogy mekkora ékszer is kell az ujjadra. Ebben az esetben jó szolgálatot tehet egy szalag vagy épp cérna, esetleg egy másik gyűrű és egy vonalzó, vagy ha van lehetőséged, akkor akár egy gyűrű méretvételre készült papír. Lássuk, hogy hogyan is kell ezeket használni!

Cérna és vonalzó

Az egyik legegyszerűbb, amihez nem kell más, csak az ujjad és egy cérna. Vágj le egy 10 centis darabot, majd finoman tekerd az ujjad köré. Ne húzd túl szorosra, mivel akkor nem lesz kényelmes a gyűrű. Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg nem fog átmenni az ujjperceket összekötő csontnál. Éppen ezért érezd az ujjadon a cérnát vagy szalagot, de ne szorítson, és laza se legyen. Ez azért fontos, mert a bütyökben meg kell, hogy akadjon a gyűrű, de felhúzáskor át is kell, hogy csússzon rajta.

Tehát ha megvan, jelöld be a metszéspontot, majd húzd ki a cérnát egy vonalzó felett. Nézd meg az eredményt, ami a belső kerületének a mérete. A hazai méretezés ez alapján történik.

Egy másik, igen egyszerű és gyors eljárás, ha megméred egy másik, az ujjadra pontosan illő gyűrű átmérőjét. Ehhez nem kell más, mint a karika és persze egy vonalzó vagy tolómérő, hogy tökéletesen pontos eredményt kapj. Ebből egy táblázat alapján ki lehet keresni a megfelelő méretű gyűrűt, és már tudod is, hogy mekkora ékszerre lesz szükséged.

Hogyan és mikor mérjünk?

A megfelelő gyűrű kiválasztásához persze az sem mindegy, hogy mikor és milyen körülmények között mérjük az ujjunkat. Semmiképp nem szabad hidegben vagy épp hideg ujjakat mérni, mivel ebben az esetben jelentős milliméterekkel vékonyabb lesz az ujjunk, ami később, normál hőmérsékleten kényelmetlen lehet. Ugyanígy nyáron, hőségben sem ajánlatos mérni, mivel a melegtől megvastagodnak az ujjak, így hidegben könnyen lecsúszhat egy nagyobb méretű gyűrű. Éppen ezért szobahőmérsékleten, optimális körülmények között érdemes belekezdeni a méricskélésbe.

Ha eljegyzés előtt állsz, és a menyasszonyodnak keresel gyűrűt, akkor a megfelelő mérethez csend el az egyik gyűrűjét, amit a gyűrűsujján hord, vagy kérd meg egy megbízható barátnőjét, hogy vigye el gyűrűt próbálni.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások