Idén is lesz Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Hírös Napok. Kecskemét főterén 2020. augusztus 16-23. között kerül megrendezésre – immáron 23. alkalommal –  a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás.

hiros napok

A pandémiás helyzetre való tekintettel idén, az elmúlt évektől eltérő módon, a kormány döntéseinek figyelembevételével mutatkozik be Kecskemét és térsége a Hírös Napokon. A Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon Kecskemét környékének települései egy közös faházban jelennek meg a seregszemlén. A termékkóstolóval, vásárral egybekötött kiállítás  megismerteti és megszeretteti a helyben megtermelt, kiváló minőségű élelmiszereket, a tájegységre jellemző alapanyagokból készült egyedi termékeket, a helyi kézműves mesterek munkáit.

Az Aranyhomok Egyesület 2020. augusztus 17-én hétfőn 15:00 órától sajtótájékoztatóval egybekötött Térségi Kiállítás Mustrát szervez a Hírös Napok keretében, melyre szeretettel várja a kedves érdeklődőket. 

A kiállítás nemcsak hagyományos módon, hanem modern formában is nyújt információkat a kedves érdeklődőknek a térségről. A települések összevont kiállításán levetítik a 2019-ben elkészült települési turisztikai kisfilmeket, valamint népszerűsítik a folyamatosan bővülő tartalmú Kecskemét és térsége mobilapplikációt is.

Újdonságként elkészült a települések közreműködésével az elmúlt két év kiállításairól egy virtuális barangolás. A bemutató megtekinthető a Kecskemét és térsége mobilapplikáción belül a Hírös Hét Fesztivál menüponton keresztül. Színes fotókkal, leírásokkal, videókkal mutatják be a települési kiállításokat, a fellépő kulturális csoportokat, bemutatót tartó kézműveseket.

A rendezvény alatt folyamatosan népszerűsítik az applikáció használatát. A látogatók így interaktív módon megismerhetik a környező települések értékeit, sokszínű kulturális és turisztikai kincseit, vonzerőit. Találkozhatnak azokkal a helyi és térségi gazdákkal, kézművesekkel, akik minőségi, biztonságos, e tájegységre jellemző alapanyagokból készült egyedi termékeikkel magasabb kulináris és esztétikai élményt nyújtanak tudatos vásárlóiknak.

A Hírös Napok rendezvényein bemutatkozik a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat is. A faházhoz ellátogatók információkat kaphatnak a Vidékfejlesztési Program aktualitásairól, egyéb pályázati- és képzési programokról, a kistermelők piacra jutásának lehetőségeiről.

Ezúttal is érdemes lesz tehát kilátogatni a főtérre. A rendezvényhez kellemes időtöltést, a helyi termékekhez pedig jó étvágyat kívánnak a szervezők.

[1] http://www.aranyhomok.hu
[2] http://www.haztajitazasztalra.hu
[3] http://www.facebook.com/akegyesulet
[4] http://www.facebook.com/HaztajitAzAsztalra
[5] http://www.aranyhomok-porteka.hu

 

Kapcsolódó cikkünk:

Hírös Hét Fesztivál Kecskemét 2019 – Kecskemét Térsége Gálaműsor

 

 

Hozzászólások