Bud Spencer ma ünnepli a 83. születésnapját.

Valószínűleg kevés olyan ember van, akinek Bud Spencer legalább egyszer ne csalt volna mosolyt az arcára. A humoros megjegyzések és persze a valószínűtlenül hangos pofonok filmjei védjegyévé váltak.
Kétségkívül azok lettek a legsikeresebb darabok, amelyekben Terence Hill a partnere: a kissé mogorva, mackós hapsi, és a jóképű srác párosa telitalálatnak bizonyult. Bár fénykorukat a hetvenes-nyolcvanas években élték, de a fiatalabb generációk is legalább annyira jól ismerhetik őket, hála annak, hogy szinte nincs olyan nap, amikor legalább az egyik TV csatorna nem vetítené le valamelyik filmjüket.

Végezetül egy érdekesség. Azt valószínűleg elég sokan tudják, hogy mielőtt Bud Spencer színésznek állt, profi vízilabdás volt, az olasz válogatott tagja. Az viszont már kevésbé ismert tény, hogy utolsó meccsét pont a magyar válogatott ellen játszotta 1967-ben. Filmszerződése akkor már a zsebében lapult, ezért arra kérte a magyarokat, hogy próbálják meg kímélni az arcát, mert tönkreteheti a karrierjét, ha beszerez valami ronda és maradandó sérülést. A magyar játékosok eleget tettek a kérésnek, Bud Spencer pedig cserébe a meccs utáni partin elénekelt nekik egy dalt.

 

Weninger Andrea

 

Hozzászólások