Amint B. Papp László, a SejtMag Magazin főszerkesztője sorolja, tudományos cikkek sora feszeget fontos és érdekes kérdéseket: milyen szerepe lehet az őssejtkezelésnek az SM-ben? Hogyan jelenthetik be a betegek önmaguk is a mellékhatásokat a gyógyszerhatóságnak? Hogyan okozhat a hatóanyag nélküli placebó is mellékhatást? Hogyan segítheti és miként gátolhatja az orvos személyisége a javulást?

A lap egy felmérés nyomán felteszi olvasóinak is a kérdést: Ön is szokott hazudni orvosának? A magazin nemcsak arról tájékoztat, mi történt az SM betegekkel az utóbbi hónapokban Budapesten, Nyíregyházán, Borsod vagy épp Békés megyében, az Európai SM Platform (EMPS) konferenciája nyomán arról is cikkez az újság, miért vagy mi ellen küzdenek az SM beteg sorstársak Svédországban, Spanyolországban, Lengyelországban, Portugáliában és Szerbiában.

Az országszerte a betegszervezeteken keresztül és az SM centrumokban terjesztett ingyenes, hirdetéseket sem közlő SejtMag Magazin alapítója a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA), kiadója a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesülete (SMBOE). A lap PDF verzióban mind a www.smboe.hu, mind a www.msmba.hu oldalról letölthető.

További információk:
B. Papp László főszerkesztő
(06-30) 261-8789
SejtMag@gmail.com

Hozzászólások