A február immár a pécsi csokoládéimádók hónapjává vált, hiszen hetedik alkalommal rendezik meg a Pécsi Csokoládé Karnevált a Zsolnay Kulturális Negyed E78-as épületében. Február 9-10-én a prémium kézműves édességekből álló kínálat mellett több mint 20 színpadi program várja az ínyenceket.

A ZsÖK és a Csoko-Láda Csokibolt együttműködésében létrejövő rendezvényen az ország különböző pontjairól érkező 16 kiállító igazi különlegességekkel, kézzel készült egyedi termékekkel várja a látogatókat.

A közönség minden egész órában hazai kézműves csokoládékészítőket láthat a színpadon meglepetés előadásokkal, bemutatókkal. Csiszár Katalin, a Rózsavölgyi Csokoládéműhely csokoládékészítője előadást tart Equador-Kakaóföld nyomában címmel, Harka Éva csokiblogger pedig elmondja, hogy hogyan érdemes csokoládét venni és enni.

A látogatók a karneválon megcsodálhatják azt a rendkívüli csokoládékülönlegességet, amelynek ihletője egy, a Zsolnay gyárban készült damaszkuszi hatszögletű díszcsempe. Ezt a Csoko-Láda Csokoládébolt elkészíti csokoládéból és a karneválon a Zsolnay Porcelánmanufaktúra festője ugyancsak csokoládéval varázsolja rá a lenyűgöző motívumokat.

A tavalyi év szenzációja volt a tejcsokoládé, a feketecsokoládé és fehércsokoládé után megalkotott negyedik típusú csokoládé, a rubin csokoládé. A rózsaszínű Ruby főszerepet kap a karneválon is.

A gasztronómiai élmények mellett a kínálatban szerepel zenei műsor és tudományos projekt is: február 10-én 16 órakor koncertet ad a Pannon Gyermekkar, amelyen újra felcsendül a Csokoládé Karnevál dala. A rendezvény teljes ideje alatt 3D nyomtató működik az előtérben. Ehhez kapcsolódóan előadás és kiállítás is lesz a Pécsi Tudományegyetem 3D projektje közreműködésével.

– Pécsiek és távolabb élők is, elsősorban családosok, gyerekesek szoktak nagy számban kilátogatni a Csokoládé Karneválra. Megszerették, magukénak érzik a fesztivált, ezt mutatja a több mint 4.000 fős tavalyi látogatószám is – mondta el dr. Őri László, Pécs alpolgármestere az esemény sajtótájékoztatóján.

A gyerekek a fesztivál alatt csokis memória- és logikai játékokkal játszhatnak és megpakolhatják a csokirakodó kisvasutat. A Total Art Egyesület animációs játszóházzal várja a kicsiket Keltsük életre Gombóc Artúrt címmel.

Az esemény házigazdája Lokodi Ákos kreatív séf, aki a látogatók előtt készíti el rendkívüli csokoládés ételeit.

A belépés ingyenes, de lesznek díjköteles kísérőprogramok is:

A Csokoládé Karnevál alkalmából a Varázsóra rendhagyó természettudományos bemutatóval jelentkezik Legédesebb kísérletek címmel, amely során a fizikusok bemutatják, hogy milyen érdekes kísérletek végezhetők többek között gumicukorral, pillecukorral és fagylalttal.

A Marcipángyurmázás című foglalkozáson a gyerekek színes marcipánból készíthetnek ehető figurákat, a Csokifestésen pedig csokoládéval festhetnek csokoládét, s meg is szórhatják apró cukorpöttyökkel.

Akció:

A bejáratnál kapott tombola szelvény felmutatásával a Csokoládé Karnevál látogatói 15% kedvezményben részesülnek a Zsolnay Kulturális Negyed valamennyi kiállításán, a Labor-Interaktív Varázstérben, valamint a Planetárium és a Varázsóra előadásokon február 9-10-én.

Nyitvatartás: február 9. 10.00–18.30, február 10. 10.00–18.00

Információ: Itt olvasható

Forrás: Zsolnay Örökségkezelő Nkft.

 

Hozzászólások