Szüreti mulatság és sokadalom, kiállítás és örömfestés is volt Kecskeméten, a Petőfivárosban 2021. szeptember 11-én. Nagy szeretettel készülődött örömfestő csapatunk a legújabb kiállításunkra, mely az S.O.S. gyermekfalu közösségi házában került megrendezésre. A kiállítás megnyitása után örömfestéssel színesítettük a Petőfivárosi napok programjait.

oromfestes

Kiállítás az SOS Gyermekfalu közösségi házában (Fotó: Hiros.hu)

Nagy örömmel tettünk eleget a szervezők meghívásának, hiszen ezek a rendezvények a városrészben élő emberek közösségi életét erősítik és felhívják a figyelmet a településünk értékeire.

Csoportunk összehangolt, közös munka során szép őszi hangulatú kiállítást varázsolt az S.O.S. Gyermekfalu Közösségi házának hangulatos termébe. A munka befejeztével elégedetten tekintettünk végig a falakon elhelyezett akvarell, pasztell és olaj képeken.

oromfestes

A megnyitón köszöntőt mondott Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester (Fotó: Hiros.hu)

A kiállítás megnyitóját megtisztelte jelenlétével, és köszöntő szavaival Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester. A köszöntő után bemutatkoztak a kiállításon résztvevő alkotók. Ezt követően Gyöngyösi Szabó Katalin versmondó csodás, őszi versekkel járult hozzá a szüreti hangulat megteremtéséhez. Nagy örömünkre megnyitón megjelentek a szomszédos iskola művészeti osztályának tanulói, valamint tanárai is. Jó volt velük megismerkedni, beszélgetni. Reméljük, hogy az új ismeretségek baráti kapcsolatokká fejlődnek majd.

Gyöngyösi Szabó Katalin versmondó – Fotó: Hiros.hu

A beszélgetés után következett a helyszíni örömfestés a szüreti sokadalomban

A számunkra biztosított bemutatkozó sátort feldíszítettük, így azok, akik a kiállítást nem tudták megnézni, itt megtekinthettek az alkotásaink közül néhányat. A látogatóknak lehetőségük volt arra is, hogy portrét készíttethessenek magukról vagy gyermekükről. Figyelemmel kísérhették a helyszínen készített festmények létrejöttének folyamatát, a plein air alkotás nehézségét és szépségét.

Portré készítés

Örömmel tapasztaltuk, hogy a városrészben milyen sok művészet iránt érdeklődő ember él. A velünk folytatott beszélgetések során fogalmazódott meg az érdeklődőkben a vágy, hogy szeretnének ilyen alkotó tevékenységet végezni, esetlegesen a csoportunkhoz csatlakozni.

oromfestes

Alkotók a külső helyszínen

A kedves vendéglátás, a jó hangulat, a sok kedves látogató mind meggyőztek bennünket arról, hogy jó az, amit csinálunk. Érdemes alkotnunk, festenünk, hiszen alkotni jó! Együtt alkotni pedig öröm és rendkívül jó közösségformáló tevékenység.

Hárman az örömfestők közül

 

Almási Zsuzsanna akvarellfestő

 

Kapcsolódó cikkünk:

Kecskeméti Örömfestők kiállítása Nagykőrösön

 

Hozzászólások