A Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat „Tudás, hagyomány, közösség” című programsorozatának következő állomásaként
vehetnek részt az érdeklődők
a Jeles napok, hagyományos ételek című programon.

A programsorozat a gyermekek, fiatalok és a nyugdíjas korosztály találkozóival valósul meg. A kecskeméti családok mindennapjaiban élő néphagyományt adja tovább és eleveníti meg. Ételekről, étkezési szokásokról, a kamra kincseiről és főzési-sütési fortélyokról folyik a beszélgetés és a közös munka.

Az óvodástól 15 éves korig terjedő korosztály 30 fős csoportja, az SOS falu napközis táborának résztvevői látogatnak el a Hunyadivárosi Nyugdíjas Klub tagjaihoz augusztus 23-án, 10 órakor.

A szabadtéri bográcsozásban paprikás krumpli készül. A beszélgetés témája a kovászos uborka és más savanyúságok (pl. savanyú káposzta) készítése, kóstolása, szerepük a táplálkozásban.

Délelőtt 10 órakor érkeznek a fiatalok a Hunyadivárosi Közösségi Házhoz (Daróczi köz 14.). Közös főzés, beszélgetés és együttes étkezés a program.  A szervezés a Nyugdíjas Klub és a Hunyadivárosban működő Pedagógia Sub Rosa Kulturális Egyesület együttműködésével jön létre (programfelelős: Szabóné Kövesdi Mária) az EFOP-1.3.5-16 Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével c. projekt keretében és támogatásával.

Az programra elsősorban a Kecskeméti SOS gyermekfalu egykori és jelenlegi lakóit várják a szervezők, de a program minden érdeklődő számára nyitott.

Szeretettel várjuk rendezvényünkre!

 

 

Hozzászólások