A Normális világ jellegzetes spanyol fekete humorral, road movie és kalandfilm elemekkel átitatott emberközeli dráma.

Spanyol dráma, vígjáték, road movie, kalandfilm 103 perc, 2020
eredeti nyelven, magyar felirattal
Rendező: Achero Mañas
Főszereplők: Ernesto Alterio, Ruth Diaz, Gala Amyach
Magyarországi forgalmazó: Pannonia Entertainment
Korhatár: 12
bemutató dátum: 2021.szeptember 16

A film főhőse Ernesto, a szabadszájú, szarkasztikus madridi színházi rendező, aki a negyvenes évei vége felé életközepi válsággal küzd: párkapcsolata zátonyra futott, karrierje botladozik, és miközben különköltözik művészlelkű egyetemista lányával, az idős édesanyjával is foglalkoznia kell.

Anyja hosszas győzködéssel ráveszi Ernestot, ígérje meg, hogy a halála után a tengerbe fogja temetni. Egy napon megcsörren Ernesto telefonja: édesanyja szívrohamban elhunyt.

Mivel a spanyol jogrendszer tiltja az ilyen jellegű szertartásokat, Ernesto hirtelen elhatározással – más lehetősége nem lévén – egyszerűen ellopja a koporsót a temetésről, hogy teljesíthesse anyja utolsó kívánságát.

Az egészen őrültnek tűnő tervhez végül a lánya is csatlakozik, és együtt vágnak neki a rendkívüli utazásnak, eltökélve, hogy bármi áron, de véghezviszik a küldetésüket. A félezer kilométeres út – nyomukban a hatóságokkal – örökre megváltoztatja az életüket, és olyan kérdésekkel szembesíti őket, hogy mik az igazán fontos dolgok az életben, és ugyan ki hivatott eldönteni, mi a normális és mi nem az.

 

A filmet rendezőként és forgatókönyvíróként jegyző Achero Mañas (Amit csak akarsz, November) első filmjével (Golyó/El Bolo) Európai Filmdíjat nyert az Év Felfedezettje kategóriában. Főszereplői Ernesto Alteiro, akit a hazai közönség főként a spanyol filmhetek fesztiváldíjas alkotásaiból ismerhet, és Ruth Diaz, aki színésznőként korábbi filmjével a Velencei Filmfesztiválon nyert díjat.

Hol vetítik?

 

 

Forrás: Pannonia Entertainment

Hasonló filmajánlónk:

Történetek a karanténból – Filmajánló

 

Hozzászólások