Augusztusban újra az orgonáké a főszerep! A Filharmónia Magyarország színes programjai által betekintést nyerhetünk ennek a páratlan hangszernek a birodalmába, megismerhetjük különlegességeit, amelyeket sokan nem is sejtenek. Orgonavarázslat Kecskeméten! A koncertet egy fantasztikus párosítás, az orgona-énekhang együttese kíséri.

orgonavarazslat

Kecskeméten Sebestyén Márta összehasonlíthatatlan énekművészete találkozik Szamosi Szabolcs virtuóz újszerű orgonajátékával augusztus 25-én 20.00 órakor a Református Templomban. A hangszerek királynője köré szervezett egyhónapos fesztivál fényét emelik a koncerteken közreműködő énekes és hangszeres művészek.

Sebestyén Márta Kossuth- , Liszt Ferenc- és Grammy – díjas énekesnő, a magyar kultúra nagykövete. A klasszikus népzenei éneklés mellett szívesen utazik a világzene, egyházzene területére is, de nem riad vissza a merészebb találkozásoktól sem. Különleges énekhangja, zenei műveltsége és egyedi személyisége varázsolja a közönséget már évtizedek óta itthon és a világ minden szegletében.

Szamosi Szabolcs Liszt Ferenc-díjas orgonaművész életét minden szempontból kitölti a zene. Nemcsak dinamikus, improvizatív játékáról híres, újító, ám a zenei hagyományokat mindig szem előtt tartó művész. A Filharmónia Magyarország vezetőjeként a magyarországi klasszikus zenei élet egyik motorja, számtalan komolyzenei program, esemény – köztük az Orgonapont koncertsorozat, az orgonavarázslat – ötletgazdája és szervezője.

Egy nagy találkozás részese lesz az érdeklődő közönség, mely alkalmával meghallgathatja a templomok hűvösében a Nyújtsd ki mennyből című hangverseny csodálatos dallamait!

Jegyek válthatók a Hírös Agóra Kulturális Központ jegypénztárában (+36 76 503 880), online a www.jegymester.hu oldalon, valamint a hangverseny előtt a helyszínen. További információ a programról a www.filharmonia.hu weboldalon található.

 

Kapcsolódó cikkünk:

A királynők találkozása – Újra az orgonáké a főszerep!

 

Hozzászólások