A Hírös Hét – Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás idei fő attrakciója az Aranyhomok Egyesület Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikációja. Az elmúlt évek legjobb pillanataiból ízelítőt nyújtó virtuális barangolás. A nagymúltú térségi bemutatkozó XXIII. alkalommal kerül az idén megrendezésre. Az egyesület bízik benne, hogy még több fiatalt szólíthatnak meg a modern technikai eszköz segítségével, felkeltve a hagyományok iránti érdeklődést.

virtualis barangolas

Az alkalmazásban megtalálhatják a kistérség 19 tagtelepülését, polgármestereik bemutatkozójukban ízelítőt adnak “szűkebb hazájuk” életéből, vonzerejéből, értékeiből, a nagyközönség megismerheti a települések legfontosabb mezőgazdasági, élelmiszeripari termelőit, termékeit.

Külön címszavakba szedve találhatják a kulturális bemutatkozókat. Ezek a csoportok minőségi munkájuk jutalmaként képviselhették saját szűkebb lakókörnyezetüket, változatos programot kínálva ezzel a kiállítást kiegészítő településnapokon. Itt mutatkoznak be nívós produkciók résztvevői is a néptánctól a népzenéig, a modern akrobatikus táncon át a funky zenekarig. A kulturális seregszemlén a nagyszínpadon léptek fel.

 

A településnapok alkalmával számos kézműves bemutatóval kápráztatták el a látogatókat a sajnos lassan feledésbe merülő szakmák képviselői. Az ő bemutatkozóikat is olvashatják külön címszó alatt, a paletta itt is széles.

 

A Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikációt az Androidos operációs rendszerű készülékekkel a Play Áruházból, az IOS operációs rendszerű készülékekkel pedig az AppStore-ból lehet letölteni. Aranyhomok néven jelenik meg, és Kecskemét és Térsége néven nyitható meg, továbbá elérhető az aranyhomok.hu honlapon keresztül is.

 

Az applikációval környezettudatos magatartásra is szeretnének nevelni, mert csökkenti a rendezvények hulladék kibocsátását. Kísérjék figyelemmel az év további részében is az applikációt, mert a rendezvényekről és a turisztikai kínálatról folyamatos tájékoztatást nyújt!

 

Tekintsék meg a települések bemutatkozóját a Főtér Cifrapalota felőli oldalán! Nosztalgiázzanak a virtuális barangolás segítségével, elevenítsék fel a kiállításhoz fűződő emlékeiket!

Letöltési linkek:

Android

iOS  

Kapcsolódó cikkünk:

Hírös Napok – Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás