A csokoládék és édességek ünnepén idén is jelen lesznek a legkiválóbb kézzel gyártott csokoládék és édességek, sütemények és fagylaltok, világhírű márkák és olyan különlegességek, amelyekkel csak az Édes Napokon találkozhatunk.

edes_napok2

Ebben az évben a Édes Napok felkerült Európa legjelentősebb csokoládé és édességútvonalára, hiszen az öt legnagyobb európai fesztivál között tartják számon. Az elmúlt években több nemzetközi díjat nyert magyar manufaktúra is komoly sikereket ért el, ezért a szervezők úgy döntöttek, idén nem vendég országot hívnak, hanem  két, nemzetközi díjjal kitüntetett kiállítót, Szántó Tibort és Mészáros Gábort mutatják be. Ők a standjaikat elhagyva a Miele gasztroszínpadon mesélnek sikereikről a közönségnek. Mellettük lesz az a cukrász is, aki tortájával immár másodszor nyerte el a Magyarország Cukormentes Tortája díjat.

edes_napok6

Az idei Édes Napokon nagyobb hangsúlyt kapnak a sütemények, amelyek az elmúlt évek legsikeresebb gasztronómiai varázslatai világszerte.

A Hotel Sofitellel közösen bemutatott kiemelt rendezvény, a “Delicious Fashion Show” szombaton este kezdődik a Savoyai teraszon. Ez az egyedülálló program a csúcsa a hónapok óta tartó, egy új divat-gasztronómiai irányzat kialakítását megcélzó munkának. Ehhez hasonlót csak a párizsi és londoni nagy divatbemutatókon lehetett eddig látni.

edes_napok3

A fesztivál fővédnöke Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke. Az Édes Napok főszponzora a TV2.

Fotók és szöveg: Édes Napok sajtóközlemény

Hozzászólások