Négy városban tartanak idén Szemrevaló Filmfesztivált! – Idén is megtekinthetőek az év legjobb német nyelvű filmjei.

szemrevalo filmfesztivalt

2020. október 1-8. között rendezik meg Budapesten a a SZEMREVALÓ │ SEHENSWERT FILMFESZTIVÁLT. Október 1-4. között a Művész moziban, október 5-8. között pedig a Távmoziban (online) lesznek láthatóak a filmek.

A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete immár kilencedik alkalommal ad ízelítőt a német nyelvterület filmkultúrájából, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. Október 2-5. között Debrecenben, október 6-9. között Szegeden, október 14-17. között pedig Pécsett vetítik majd a filmeket.

A fesztivál egyik legizgalmasabb darabja Alfred Döblin német pszichiáter és író regényének új feldolgozása, a Berlin Alexanderplatz című alkotás, mely az idei Berlinale egyik versenyfilmje volt.

Qurbani filmeposza komor utazás „a lélek sötét éjszakájába“, és nem utolsósorban a sűrű atmoszférájú Berlinbe a 21. század elején.

A Gipsy Queen főszereplője, Ali büszke, bátor nő, Hamburgban él két gyermekével. Apja kislány korától azért edzette, hogy egyszer világbajnok boxoló legyen, s kitörhessen romániai nyomorúságos körülményeik közül. Ali egy véletlen folytán ismét visszatalál a boxhoz, ami az egész család életét felforgatja, s egy pillanatra úgy tűnik, gyermekeit is elvesztheti…

szemrevalo filmfesztivalt

A Végzet és kezdet című filmben Nora szerelme elvesztése után megismerkedik Natannal. Van egy olyan furcsa érzése, hogy valahonnan már ismeri a férfit, de nem sejti, mi az, ami összeköti őket. A Thomas Meyer azonos című regénye alapján készült csupaszív vígjátékban, a Wolkenbruch különös útja egy siksze karjaiba című filmben Motti az egyetemen beleszeret egy nem zsidó lányba. Ortodox anyja ezt tragédiaként éli meg, a srác viszont elindul az önállóság és a függetlenség felé.

Budapesten október 1-4. között a Művész moziban, október 5-8. között pedig a Távmoziban (online) lesznek láthatóak a filmek.
Október 2-5. között Debrecenben, október 6-9. között Szegeden, október 14-17.-között pedig Pécsett vetítik majd a filmeket.

Teljes program: www.szemrevalofesztival.hufacebook

Korábbi filmajánlónk:

Ulrich Gábor filmje az A-kategóriás filmfesztiválon

 

 

Hozzászólások