A digitális világ információi özönében hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a gyerekeket mindenáron foglalkoztatnunk kell, mivel a városi környezet nem biztosítja számukra a kellő inspirációt. Pedig a gyerkőcök kellő fantáziával vannak megáldva, és el is tudják foglalni magukat bármilyen helyzetben, ha nem szórakoztatjuk őket telefonnal, tablettel. Néhanapján ugyanakkor jól jön egy pár olyan játék is, amihez nem kell a képzelőerőre hagyatkozni. Ilyenek a fiúknak készült interaktív játékok.

interaktiv jatekok

Ezek olyan kölcsönös kommunikáción alapuló játékok, amik a használó reakciójától függően valamilyen visszajelzést, cselekvést vagy hangot adnak ki. Az elemmel működő interaktív játékok legnagyobb előnye, hogy akár önálló játékra is alkalmasak. Persze többen is lehet velük játszani, attól függően, mire használjuk. A szülőkre van bízva, mit hoznak ki ezekből a játékokból.

Egy interaktív kutyussal próbára lehet tenni a kisállatért könyörgő gyerekeket. Rajta veszélyeztetés nélkül tesztelhetitek, milyen gazdi válna a gyerkőcből. Ha a játékkutyus a sarokba kerül, rögtön mondhatjuk, hogy várni kell még azzal a felelősséggel. De természetesen nem csak erre szolgálnak a fiús interaktív játékok. A kisebb korosztálynak kedves állatfigurák, zenélő kisautók és egyéb járművek, a nagyobbaknak pedig összeszerelhető robotok és távirányítású játékok ajánlottak.

Mivel játsszon egy ovis?

Az interaktív játékok bármely korosztálynak szólhatnak. A bölcsisek, ovisok egy puha plüssmacinak is örülnek, ami többféle dallammal és mondókával szórakoztatja őket. Sokan ezeket altatáshoz használják. A játékok fejlesztik a figyelmet, a legtöbb interaktív állatfigura feje, végtagjai és hasa érzékelőkkel van felszerelve, amelyek különféle funkciókkal, hangokkal vagy fényhatással reagálnak az érintésre. Sőt a számok, a színek és az idegen szavak tanításában is segít.

A Vtech többféle babajátékkal segít a gyerekek szórakoztató fejlesztésében. A Tanuló Babakopter segítségével a kisgyermekek betűket és számokat tanulhatnak. Érdeklődésük jutalma sem marad el, egy kis fény, dallam vagy hanghatás jár nekik. És bár sok szülő nem szereti a hangos játékokat, ez nem zavaró a család számára.

Fiús interaktív játékok

A nagyobbak számára az Airhogs távirányítós légdeszkás játék biztosít felhőtlen szórakozást. Az extrém sportoló irányítása nem egyszerű. Bel- és kültérben is meg lehet próbálkozni a távvezérlővel a deszkán tartani a figurát.

Szintén a nagyobb korosztályt köti le jobban a hangfelvevő is. Bármilyen zene, párbeszéd vagy vicces sztori felvehető és megörökíthető ezzel a remek játékkal. A visszajátszás során a hangok vicces hangeffektekkel módosíthatók, ami akár egy csapat gyereksereget is lefoglal. És ha már úgy gondolod, kijátszották magukat, zavard ki őket a kertbe. A KreatívJáték.hu áruház több száz szuper szabadtéri játékkal vár.

Ne maradj le folyamatos akcióikról!

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások