A Covid-19 magyarországi megjelenése óta először lép színpadra teljes létszámmal a Medikus Zenekar, amelynek tagjai közül számos fiatal szakember erő feletti munkát végzett a fertőzött betegek gyógyításában. A Medikus Zenekar augusztus 18-án 20 órakor nyáresti koncertet ad a Pesti Vármegyeháza Díszudvarán. 

A Medikus Zenekar a Semmelweis Egyetem rendezvényeinek rendszeres résztvevője, de nagy sikerrel szerepeltek többek között Bayreuthban, Svájcban, Budapesten a Zeneakadémián, a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében és legutóbb idén márciusban a Müpában is. Tagjai elsősorban az orvosi egyetem hallgatói, valamint több hazai felsőoktatási intézmény diákjai. A 12 évvel ezelőtt alakult együttes művészeti vezetője és karmestere 2009-től Dubóczky Gergely.

A járványügyi korlátozások enyhítése óta a zenekar újra próbákat tart, hiszen a zene éppúgy az életük része, mint a hivatásuk, és szeretnék megörvendeztetni a közönséget ezen az augusztusi estén egy kellemes programmal, amelyben Debussy és Mendelssohn remek és népszerű művei hallhatók.

A műsorban közreműködik a több díjjal is kitüntetett Vox Mirabilis Kamarakórus.

Műsor:

Debussy: Egy faun délutánja
Debussy: Petite Suite
Mendelssohn: Szentivánéji álom – részletek

Közreműködik:

Vox Mirabilis Kamarakórus
Karigazgató: Zemlényi Katica

Vezényel:

Dubóczky Gergely

Jegyek itt kaphatók.

A koncert támogatói: Semmelweis Egyetem, Pesti Vármegyeháza

A Medikus Zenekar 2020. március 10-én nagysikerű koncertet adott a Müpa Bartók Béla Hangversenyteremben Dubócziky Gergely vezényletével a 250 éves Semmelweis Egyetem jubileumi rendezvényeként.

A zenekar a koncert jegybevételét a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika javára ajánlotta föl. A már hagyománynak számító nemes kezdeményezés eredménye, hogy most több mint 3,5 millió forint gyűlt össze, amelyből egy korszerű játszótér épül majd a klinikán a gyógyuló gyermekek számára, mely hozzájárul az egészségük javulásához.

További információk a közreműködőkről: Medikus ZenekarDubóczky Gergely karmesterVox Mirabilis Kamarakórus

Fotók: Medikus zenekar@ Raffay Zsófi
Vox Mirabilis Kamarakórus@ Vox Mirabilis Chamber Choir

Hasonló korábbi koncertajánlónk:

Különleges koncertpárral indítja új évadát a Zeneakadémia augusztus közepén

 

Hozzászólások