2016. június 26-án megnyitja kapuit a Kormorán Kobak Tábor Kunszálláson. A tábor zárásaként pedig 2016. július 2-án 18.00 órától Kunszálláson adja a Kormorán zenekar 40. születésnapi első nagykoncertjét,

 

kormoran

 

Évről-évre a zenekar a zenére nyitott, zenélni, táncolni vágyó fiataloknak lehetőséget biztosít arra, hogy kibontakoztassák a bennük szunnyadó tehetséget, profi zenészek, néptáncosok segítségével elmélyítsék az előző táborokban szerzett tudásukat. A legfontosabb, hogy a tanultakat a Kormorán zenekarral elő is adhatják, mely tény életre szóló élménnyel, esetleg életre szóló elkötelezettséggel segíti az ifjú zenészpalántákat ahhoz, hogy értékes, megbecsült tagjaivá váljanak a magyar zenésztársadalomnak. Nem titkolt céllal azért, hogy a magyar népzenét továbbvigyék évezredes útján.

A Kormorán… hihetetlen életmű, több mint száz album, elképesztő zenei teljesítmény, meghatározó élmény. Címszavak egy 40 éve fennálló zenekar életművéből.

2016-ban Kunszállás ad otthont ennek a rangos eseménynek is. Az a Kunszállás, ahol az elmúlt hetekben két, szintén nagyszabású programsorozattal, a Falvak Éjszakája és a Hadikultúra és Military Fesztivállal vártuk az érdeklődőket. Az a Kunszállás, ahol megcáfolódni látszik az a tétel, hogy vidéken nincs kulturális élet, ahol folyamatosan rangos események, színvonalas programok várják az érdeklődőket. Persze, ennek is apropója van, hiszen az idén 10 éves a felújított Petőfi Rendezvény- és Faluház, valamint a település szabadtéri közösségi helye, a Radnai tér.

A tábor zárásaként pedig – legnagyobb örömünkre – 2016. július 2-án 18.00 órától Kunszálláson adja a Kormorán zenekar 40. születésnapi első nagykoncertjét, ahol felcsendülnek a nemzedékeken átívelő dalok mellett az újabbak is, megörvendeztetve vele a zenét értő és szerető közönséget.

 

 

Hozzászólások