Izgalmas, éjszakai kalandtúra, Mátyás udvarának titkai és Da Vinci találmányai várják a gyerekeket a Nemzeti Múzeumban első alkalommal június 4-én, majd havi rendszerességgel megrendezendő pizsamapartin!

plakat pizsamaparti 4

A Da Vinci Pizsamaparti olyan egyedülálló program, ahol a 7-13 éves gyermekek élményeken keresztül, szórakoztató módon ismerkednek meg a helyszínekhez kapcsolódó tematikákkal.

A sorozatba új helyszínként belép a Magyar Nemzeti Múzeum. Az iskolás látogatók most először zárás után, éjszaka fedezhetik fel a múzeum látnivalóit.

Ferdinand Habsburg, a Da Vinci Learning csatorna igazgatója büszke az inspiráló tanulási élményt nyújtó pizsamaparti-sorozatra.

Tanuláskor a lényeg a jelenségekben való elmélyedés és az élmény, amely hozzá társul – ez jóval a tanulás után is fenntartja az érdeklődő nyitottságot.

Az éjszakai programban a Da Vinci Learning csatorna díjnyertes, oktató műsorainak segítségével a magyar történelmi érdekességeken túl Leonardo Da Vinci életéről és találmányairól is tanulhatnak majd.

A Magyar Nemzeti Múzeum gyakorlott múzeumpedagógusai olyan egyedülálló programot dolgoztak ki a pizsamaparti-programra, amelynek során a gyerekek játékos módon kerülnek közelebb a történelemhez, észrevétlenül sajátítanak el új ismereteket, miközben részt vesznek egy időutazáson.

A kis felfedezők megismerik Hunyadi Mátyás udvarát és titkait, de csak akkor, ha elég ügyesek a rejtvény- és kódfejtésben! Reneszánsz táncoktatás és a középkori kőtár zseblámpás lovagkeresése is része a programnak. Az éjszakai kalandok végeztével a „pizsamás kutatók” a múzeum egyik legszebb termében, a Kupolateremben töltik az éjszakát.

Várjuk szeretettel a gyermekeket erre az egyedülálló eseményre, ahol izgalmas „élménytanulás” keretében ismerkedhetnek meg Mátyás udvarának titkaival és da Vinci találmányaival a Magyar Nemzeti Múzeumban!

Javasolt életkor: 7-13 év

A rendezvény programelemei:

  • ismerkedési játék
  • exkluzív, éjszakai kalandtúra a múzeumban
  • Da Vinci Learning-élményóra
  • csendesedés, esti mese
  • vacsora, reggeli

Jelentkezés, további információ

Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum

Hozzászólások