Mimó és Csipek öko karácsonyi programra hívja a gyerekeket decemberben! Ebben Mityó macska, az újrahasznos ötletek kitalálója, megálmodója és kivitelezője lesz a kreatív kicsik és nagyok segítségére. December 6-án, szombaton bábos és kézműves foglalkozásokat tartanak, méghozzá újrahasznosan!

mityo_macska

A decemberi újrahasznos karácsonyi rendezvényeinken Mityó macska lesz a díszvendég, aki különös szemmel nézi a karácsonyi forgatagot. Mityónál ugyanis a karácsonyfa is élő marad és az ő érdeklődését nem is maguk az ajándékok, hanem azok csomagolóanyaga kelti fel, amikből persze aztán izgalmas ajándékok alakulnak varázskezei között.

Mityó egy bábos foglalkozás keretében mesél saját lakásáról, ahol minden tárgy, bútor olyan ismerős, ám mégis más, megújult formát ölt. Mityó macska állandóan a kidobott, elromlott eszközök körül szaglászik. S nem csak orra, de szeme is van ahhoz, hogy meglássa a mások számára már értéktelen vackokban a kincset! Vedd a kezedbe, gondold újra, alkoss kreatívan! Ezek Mityó macska vezérmondatai. A bábos előadást ezért egy kézműves foglalkozás egészíti ki, ahol a gyerekek maguk is kipróbálhatják Mityó ötleteit, sőt maguk is kitalálhatnak, kipróbálhatnak újakat! Az újrahasznos karácsony olyan varázslat, ahol a tárgyak új életet kaphatnak az ügyes és gondos kezeknek köszönhetően.

December 6-án, szombaton Pesten az Iparművészeti Múzeumba várjuk az öko-családokat! Az Iparművészeti Múzeum ezen a szombat már délelőtt 10 órától várja az érdeklődőket. Mityó macska is ott lesz már nyitáskor, hiszen újrahasznos módon készült tárgyaiból vásárt rendezünk, valamint kézműves foglalkozásunk keretében maguk az odalátogatók is átlényegíthetnek tárgyakat. Mityó macska lakásába pedig 14.00 órától pillanthatnak be a gyerekek egy bábos foglalkozás keretében a második emeleti Török sátorban.

Mese, játék, bábok, no meg környezetünk védelme Karácsonykor is!

Helyszín és időpont:

2014. december 06. szombat 14.00

Iparművészeti Múzeum (1091 Budapest, Üllői út 33-37.)

Hozzászólások