Az advent a várakozás szépséges időszaka. Óvodánkban, a Mátis Kálmán utcai Óvodában pályázatot hirdettünk az ovisaink anyukái részére. Advent témakörben vártuk a pályaműveket az alkotni vágyó anyukáktól. A pályázat tétje: Ki lesz ebben ez évben az óvoda legkreatívabb anyukája?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Napról napra érkeztek az ötletesebbnél ötletesebb alkotások. Szám szerint 18 óvodánkba járó kisgyerek anyukája készítette el pályamunkáját, melyet az óvoda emeleti aulájában kiállítás formájában mutattunk meg a gyerekeknek, szüleiknek, a dolgozóknak és a hozzánk betérőknek.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A szebbnél szebb alkotások igazi karácsonyi hangulatot teremtettek az óvodában. Az anyukák bebizonyították, hogy mennyire leleményesek, kreatívak, és még mellé ügyesek is, hiszen nem elég megálmodni, megtervezni valamit, az álmot meg is kell valósítani. Ehhez sok-sok kitartás, türelem és ügyesség kell.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Erre bizonyítékul szolgálnak az elkészült alkotások, melyekre két héten keresztül szavazhattak gyerekek és felnőttek egyaránt. Ezzel jelezve, hogy szerintük melyik mű alkotója érdemli meg az óvoda legkreatívabb anyukája címet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A díjátadó ünnepen Peresztegi Zita néni, óvodánk vezető-helyettese elmondta, hogy mennyire fontos az önkifejezés, az alkotás az élet bármely területén. És ha a kisgyermeket is bevonjuk az alkotás folyamatába, az együtt alkotás öröme maradandó élmény nyújt gyereknek, felnőttnek egyaránt. Megköszönte a kedves anyukák szorgalmát és aktivitását. majd kihirdette a szavazás eredményét. A szavazók körében elsöprő sikert arattak a mézeskalácsból készült művek. Az első helyezett Vajdics Milán anyukája, Endre Klára lett gyönyörű mézeskalácsból készült betlehemével. Ő nyerte el Almási Zsuzsanna akvarellfestő óvó néni akvarelljét és vele együtt az Óvoda legkreatívabb anyukája címet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A testület által megszavazott különdíjas Garzó Vivien anyukája, Garzó Erika lett hóval borított mézeskalács házikójával.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Senki sem ment haza üres kézzel. Minden résztvevőnek jelképes, az óvó nénik által készített jutalommal köszöntük meg aktív közreműködését. Bízva abban, hogy a továbbiakban is számíthatunk a részvételükre, segítségükre az óvodai életben!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Már hagyomány, hogy minden évben az adventi várakozás zárásaként a nagycsoportosok betlehemes játékkal kedveskednek az óvodánkba járó gyerekeknek. Ebben az évben a Maci csoportosok játékában gyönyörködhettünk. Nagyon szép és hangulatos volt! Köszönjük!

palyazat8

Békés, boldog karácsonyi ünnepet kívánunk!

Almási Zsuzsanna óvónő, akvarellfestő

Hozzászólások